3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Kawa mrożona - puszysta i gęsta (nowa wersja)


Wydrukuj:
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

Kawa mrożona

  • 800 g mleka 3,2%
  • 250 g kostek lodu
  • 50 g g cukru
  • 5 łyżeczek kawy rozpuszczalnej, Nescafe Creme (lub innej)
  • 25 g likieru migdałowego, np. Amaretto
  • 6
    5min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

    Kawa mrożona
  1. 1. Do naczynia miksującego włożyć lód, kawę rozpuszczalną i cukier. Zemleć 10s/obr.10.

    2. Założyć motylek i wlać 400 g mleka. Ubijać 2min/obr.4.

    3. W trakcie ubijania dodać pozostałe 400g mleka i 25 g likieru Amaretto.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Miarka MT
    Miarka MT
    kup teraz
11

Porady

Dla najlepszego efektu użyj kawy Nescafe Creme.

Według uznania możesz dać więcej kawy.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy