3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
  • thumbnail image 5
  • thumbnail image 6
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Swiateczne cannelloni


Wydrukuj:
4

Składniki

20 kawałek/kawałki/kawałków

  • 1 opakowania makaronu na cannelloni
  • 1000 gramów szpinaku mrożonego
  • 750 gramów sera ricotta
  • sòl, pieprz, galka muszkatolowa, czosnek, suszony szczypiorek
  • 1 porcje sosu pomidorowego (podany jest w moich przepisach)
  • parmezan, tarty
  • 1 mozzarella (125g)
5

Przygotowanie

  1. Makaron wrzucic na 2min do goracej wody, odcedzic, ulozyc na czystej sciereczce. Szpinak ugotowac, dobrze odcisnac. Do Closed lid wlozyc ricotte, szpinak, doprawic sola, pieprzem, itd : ok. 10sek / obr 5. Sos pomidorowy przygotowac wg przepisu. Mozzarelle pokroic na plasterki. Do blaszki, na dno, nalozyc troche sosu, ukladac napelnione farszem cannelloni, pokryc sosem, posypac tartym parmezanem, nastepnie ulozyc pozostale cannelloni, sos, mozzarelle. Posypac wszystko obficie parmezanem. Piec w goracym piekarniku: 180-190° / ok. 25min.

    Szpinak i ricotte mozna znakomicie zastapic grzybami i zòltym serem, badz mielonym miesem z dodatkiem sosu bolonskiego, zamiast zwyklego.

10
11

Porady

Danie mozna przygotowac wczesniej, zamrozic na "surowo" i piec w dowolnym momencie.


Mozna polac sosem beszamelowym, jesli ktos lubi.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • I ja za pierwszym razem

    Zgłoszony przez veronicab71 na grudnia 5, 2012 at 22:32.

    I ja za pierwszym razem popelnilam ten sam blad tmrc_emoticons.;)  Zawsze robilam ze swiezego makaronu, potem postanowilam kupic ten wlasnie - "od razu do piekarnika ". ,bez gotowania. Wiadomo, czasu zawsze brakuje, wiec i ja stwierdzilam, ze bedzie szybciej, wygodniej. Wyszlo straszne swinstwo o suchych na pieprz koncòwkach tmrc_emoticons.J)  Wtedy koncòwki poodcinalam, zeby nie wyrzucic wszystkiego, ale od tamtej pory, nie wierze w zaden makaron "od razu do piekarnika", i robie zawsze po swojemu tmrc_emoticons.;)  I wychodzi zawsze super, mieciutki, podpieczony w sam raz.... pycha Big Smile tmrc_emoticons.;)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Veroniko Twoje rady są

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na grudnia 5, 2012 at 21:37.

    Veroniko Twoje rady są wspaniałe ,bo wynikają z praktyki tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.D Ja się zraziłam swego czasu do lazani i cannellone ,bo używałam suchego makaronu i miałam potrawy  dokładnie tak jak opisałaś. tmrc_emoticons.J) tmrc_emoticons.J)  dopiero przypadkiem dowiedziałam się że makaron należy gotować ok 3-5 minut tmrc_emoticons.D Big Smile Party Love Pozdrawiam Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Swietnie to nie ma problemu

    Zgłoszony przez veronicab71 na grudnia 4, 2012 at 23:24.

    Swietnie to nie ma problemu Big Smile  Te moga byc dla odmiany tmrc_emoticons.;)  Powiedz mi Grazynko czy na pudelku tez jest napisane, ze moga byc napelniane na "sucho" i potem od razu do piekarnika ? Jesli tak, to ja radze, tak jak podalam w przepisie, zawsze te 2min. sparzyc w gotujacej sie wodzie. Beda mieksze, smaczniejsze i brzegi nie zeschna sie podczas zapiekania tmrc_emoticons.) . To taka moja osobista rada, z doswiadczenia tmrc_emoticons.) Nawet jak pisza, ze moga isc od razu do piekarnika, bez podgotowania, czasem wychodza troche za suche, za twarde, albo trzeba dodac wiecej sosu, i wtedy wszystko plywa. A w ten sposòb wyjda zawsze, jak nalezy. To samo dotyczy platkòw na lasagne.tmrc_emoticons.;)  Mam nadzieje, ze przyda sie rada tmrc_emoticons.) Love Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Veroniko u nas są różne

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na grudnia 4, 2012 at 17:16.

    Cooking 9Veroniko u nas są różne makarony ,a jak jest w Lidlu tydzień Włoski to mamy szeroką game włoskich smakołyków i oliwy tmrc_emoticons.D Big Smile Party   ja już robiłam cannelloni z nadzieniem mięsnym w sosie pomidorowym Cooking 10

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Grazynko, jesli lubicie

    Zgłoszony przez veronicab71 na grudnia 4, 2012 at 15:25.

    Grazynko, jesli lubicie makaron, bedzie napewno smakowac tmrc_emoticons.)  Ucieszyl mnie tez fakt, ze w Polsce jest makaron na cannelloni Big Smile  Inaczej byloby to dosc trudne do zrealizowania Big Smile Big Smile Party Daj znac, jak wyszlo i czy przypadlo go gustu Big Smile tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Veroniko dziękuję za przepis,

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na grudnia 4, 2012 at 15:14.

    Cooking 10Veroniko dziękuję za przepis, super danie na piątek Big Smile Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze