 
                                            
                                     
                                    Czas przygotowania
                                1h 0min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                1h 20min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     -- 
                                     -- 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            Składniki
Ciepła woda
- 180 g
Drożdże świeże
- 10 g
Mąka
- 300 g
Oliwa
- 30 g
Sól
- 1 szczypty
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Paul - kamień do pizzy Paul - kamień do pizzy
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Wlej 180 gram ciepłej wody i 10 gram drożdży świeżych.  "Obroty wsteczne"  Ustaw wyrabianie ciasta 20 sekund. "Obroty wsteczne"  Ustaw wyrabianie ciasta 20 sekund.
- Dodaj 300 gram maki, szczyptę soli i 30 gram oliwy "Mieszanie" "Mieszanie"
Rozpuszczenie drożdży
Porady
Starcza na blaszkę pizzy z piekarnika
                        Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 6W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 5Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
 W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 21
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                                                                                                     
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
                         
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze