Składniki
0 osoba/osoby
Nadzienie:
- przyprawy: sół, pieprz
- 100 - 150g koziego sera twarogowego
- 2 ząbki czosnku
- 350 g szpinaku (liście)
- 1 łyżka klarowanego masła
Ciasto:
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- ok 2 MT wody (może być gorąca)
- 200g mąki pszennej
-
6
1h 0min
Czas całkowity 1h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Średni
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
Produkty na ciasto włożyć do
"Blokada naczynia miksującego" , miksować 1 min./
"Brak obrotów wstecznych" /obr.5-6. Ciasto wyłożyć, przykryć ściereczką.
Włożyć czosnek
"Blokada naczynia miksującego" , miksować 2-3 s./
"Brak obrotów wstecznych" /6-7.
Czosnek zebrać ze ścianek kopystką, włożyć masło i dusić 3min./
"Brak obrotów wstecznych" /obr.2/temp.100.
Włożyć wypłukany szpinak i gotować 10 min./
"Brak obrotów wstecznych" /obr.2/Varoma.
Szpinak zemleć 2 s./
"Brak obrotów wstecznych" /obr.5. Przestudzić.
Dodać ser, wymieszać 6 s./
"Obroty wsteczne" /obr.4-5.
Dodać przyprawy.
Ciasto rozwałkować, wykrawać foremką pierogi, nałożyć łyżeczkę farszu, skleić.
Gotować w lekko osolonej wodzie od wypłynięcia ok 2 min.
Podawać polane cebulką, przesmażoną na maśle klarowanym.
Smacznego!
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Przed dodaniem soli proszę spróbować farsz, gdyż niektóre kozie sery są słone.
Pierogi można przygotować z mrożonego szpinaku, należy tylko dobrze odsączyć go na sicie. Skracamy czas gotowanie do 5 min. i nie miksujemy.
Pierogi można okrasić według uznania.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzPychotka. Polecam
Pychotka. Polecam
Bardzo smaczne pierogi, ja do
Bardzo smaczne pierogi, ja do sera koziego dodałam pół na pół fetę wyszło wspaniałe w smaku
Grażyna