3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pierogi ze szpinakiem i kozim serem


Wydrukuj:
4

Składniki

0 osoba/osoby

Nadzienie:

  • przyprawy: sół, pieprz
  • 100 - 150g koziego sera twarogowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 350 g szpinaku (liście)
  • 1 łyżka klarowanego masła

Ciasto:

  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • ok 2 MT wody (może być gorąca)
  • 200g mąki pszennej
  • 6
    1h 0min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

  1. Produkty na ciasto włożyć doBlokada naczynia miksującego, miksować 1 min./Brak obrotów wstecznych/obr.5-6. Ciasto wyłożyć, przykryć ściereczką.

     

     

  2. Włożyć czosnekBlokada naczynia miksującego, miksować 2-3 s./Brak obrotów wstecznych/6-7.

    Czosnek zebrać ze ścianek kopystką, włożyć masło i dusić 3min./Brak obrotów wstecznych/obr.2/temp.100.

  3. Włożyć wypłukany szpinak i gotować 10 min./Brak obrotów wstecznych/obr.2/Varoma.

    Szpinak zemleć 2 s./Brak obrotów wstecznych/obr.5. Przestudzić.

    Dodać ser, wymieszać 6 s./Obroty wsteczne/obr.4-5.

    Dodać przyprawy.

  4. Ciasto rozwałkować, wykrawać foremką pierogi, nałożyć łyżeczkę farszu, skleić.

    Gotować w lekko osolonej wodzie od wypłynięcia ok 2 min.

    Podawać polane cebulką, przesmażoną na maśle klarowanym.

    Smacznego!

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Przed dodaniem soli proszę spróbować farsz, gdyż niektóre kozie sery są słone.

Pierogi można przygotować z mrożonego szpinaku, należy tylko dobrze odsączyć go na sicie. Skracamy czas gotowanie do 5 min. i nie miksujemy.

Pierogi można okrasić według uznania.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Pychotka. Polecam

    Zgłoszony przez Marzena2374 na września 10, 2016 at 12:00.

    Pychotka. Polecam tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo smaczne pierogi, ja do

    Zgłoszony przez GHT na marca 14, 2016 at 09:30.

    Bardzo smaczne pierogi, ja do sera koziego dodałam pół na pół fetę wyszło wspaniałe w smaku

    Grażyna

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze