3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Panzerotti z kurczakiem (włoskie pierogi)


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

  • 220 g letniej wody
  • 20 g świeżych drożdży
  • 1 łyżeczka cukru
  • 400 g mąki
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 piersi z kurczaka
  • 1 duża cebula
  • 300 g pieczarek
  • 250 g sera źółtego (ewentualnie mozzarella)
  • sól, pieprz
  • 3-4 ząbki czosnku
  • suszone oregano (lub zioła prowansalskie)
  • 5 łyżek oliwy
  • szczypta słodkiej papryki
  • 6
    2h 35min
    Czas całkowity 2h 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

  1. Ciasto:

    1. do Blokada naczynia miksującego włożyć letnią wodę, drożdże i cukier, wymieszać 20s, obr 2

    2. dodać mąkę, oliwę, sól, wyrabiać 2 min/Blokada naczynia miksującego/Ciasto.

    3. Ciasto przełożyc do miski wysmarowanej oliwą, uformować kulę. Przykryć ciasto ściereczkę i odstawić na 2 godziny do wyrośnięcia (ciepłe miejsce, bez przeciągu)

     

    Farsz:.

    1.Obrać czosnek, cebulę i pieczarki- wszytsko pokroić i usmażyć na patelni na oliwie.

    2. W trakcie smażenie dodać pokrojonego w drobną kosteczkę kurczaka. Wszystko razem wymieszać, dodać przyprawy

    (cebulę, czosnke i pieczarki można rozdrobnić w Blokada naczynia miksującego)

    3. ser źółty włożyć do Blokada naczynia miksującego, czas 10 s/ obr 9

     

    Wykonanie:

    1. wyrośnięte ciasto rozwałkować (ok 0,5 cm) i wykroić przy pomocy większej szklanki, garnuszka kółka.

    2. Na każdym kółku nałożyć farsz z kurczaka i dodać ser źółty i skleić jak pierogi

    3. Pierożki przełożyć na blaszkę do pieczenia, wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w rozgrzanym piekarniku ok 20 min temp 200

     

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

podawać na ciepło z sosem czosnkowym albo paprykowym (ajvar)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy