Składniki
10 porcja/porcje/porcji
ciasto naleśnikowe
- 200 g mąki pszennej,250g ciepłego mleka ,250g ciepłej wody,szczypta soli,2 jajka,15g oleju,5g proszku do pieczenia
farsz
- 500g kapusty kiszonej,200g pieczarek, 2 liście laurowe,2 ziela angielskie,1 cebula,pieprz, sól do smaku,olej do smażenia,jajko do obtoczenia i bułka tarta
- 500g kapusty kiszonej,200g pieczarek, 2 liście laurowe,2 ziela angielskie,1 cebula,pieprz, sól do smaku,olej do smażenia,jajko do obtoczenia i bułka tarta
- 200 g mąki pszennej,250g ciepłego mleka ,250g ciepłej wody,szczypta soli,2 jajka,15g oleju,5g proszku do pieczenia
-
6
1h 0min
Czas całkowity 1h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Średni
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
cebulę kroimy w piórka,nalać 50g oliwy do
"Blokada naczynia miksującego" zrumienić 7min/80st/
"Obroty wsteczne" /obr2 pieczarki pokroic w plastry i wrzucic do
"Blokada naczynia miksującego" podsmazyc z cebulką 5min/
"Obroty wsteczne" 80st/
"Obroty wsteczne" /obr2 po tym czasie przelać z naczynia do garnka(cebulę i pieczarki),wrzucić poszatkowaną kapustę i zalać bulionem tak zeby zakryć kapustę,dodać liście laurowe,ziele angielskie,pieprz i sól,dusić od 1godz-1,5 sprawdzając czy nie trzeba dolać bulionu,ponieważ wyparuje.kapusta będiz egotowa po całkowitym wyparowaniu bulionu po tym czasie (moja była juz gotowa po 55minutach.
Gotowy farsz nałożyć na srodek nalesnika i złozyc boki do srodka a pozniej jak naleśniki w rulon,obtoczyc w jajku,bułce i smazyc na złoty kolor na patelni z olejem
naleśniki
farsz z kapusty i pieczarek
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
podawać z sosikiem np.pieczarkowym,zamiast kapusty kiszonej można uzyc białej,zamiast pieczarek grzybki...
ciasto naleśnikowe z dodatkiem proszku do pieczenia są puszyste,polecam
ins.//www.znajdzprzepisy.pl/click/index/4030969/?site=doowa.blogspot.com po modyfikacji
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzA tej kapusty nie trzeba trochę zmiksować?
A tej kapusty nie trzeba trochę zmiksować?
na jakich parametrach pracuje termomixduszac...
na jakich parametrach pracuje termomix
duszac kapustę?
Super smaczne.Dzieki za przepis
Super smaczne.Dzieki za przepis
Super przepis na ciasto
Super przepis na ciasto nalesnikowe.ja robilam WariaNt Miesno pieczarkowo serowy.sama jestem ciekawa jak wyszly,wlasnie sie smaza
dziękuję rób i daj znać
dziękuję rób i daj znać
Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com
Dzięki za szybką odpowiedż ,
Dzięki za szybką odpowiedż , wyglądają pysznie dodaje do wypróbowania
Ilonko już dopisałam na
Ilonko już dopisałam na patelni smazymy ja je wlożyłam później do piekarnika zeby podgrzac dla męzusia

Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com
Agnieszko te krokiety smażymy
Agnieszko te krokiety smażymy czy w piekarniku pieczemy ?
tez mielismy barszczyk
tez mielismy barszczyk
Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com
Lubimy krokieciki zwłaszcza
Lubimy krokieciki
zwłaszcza z barszczykiem
do wypróbowania

Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
:)ciesze sie ze sie podoba
Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com
Aga dziekuje za przepis Na
Aga dziekuje za przepis Na pewno w tym tygodniu zagosci na naszym stole
:DAgnieszko dzięki za
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.