3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
  • thumbnail image 5
  • thumbnail image 6
  • thumbnail image 7
  • thumbnail image 8
  • thumbnail image 9
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

krokiety z kapusta kiszoną i pieczarkami


Wydrukuj:
4

Składniki

10 porcja/porcje/porcji

ciasto naleśnikowe

  • 200 g mąki pszennej,250g ciepłego mleka ,250g ciepłej wody,szczypta soli,2 jajka,15g oleju,5g proszku do pieczenia

farsz

  • 500g kapusty kiszonej,200g pieczarek, 2 liście laurowe,2 ziela angielskie,1 cebula,pieprz, sól do smaku,olej do smażenia,jajko do obtoczenia i bułka tarta

  • 500g kapusty kiszonej,200g pieczarek, 2 liście laurowe,2 ziela angielskie,1 cebula,pieprz, sól do smaku,olej do smażenia,jajko do obtoczenia i bułka tarta

  • 200 g mąki pszennej,250g ciepłego mleka ,250g ciepłej wody,szczypta soli,2 jajka,15g oleju,5g proszku do pieczenia
  • 6
    1h 0min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
5

Przygotowanie

    naleśniki
  1. do naczynia wkladamy motylek wlewamy jajka i ubijamy na puszysta masę 3min/50st/obr4 dodajemy pozostałe skladniki według kolejności,mieszamy 30s/obr2 

  2. po ubiciu jajek...

  3. masa naleśnikowa gotowa do smażenia

  4. farsz z kapusty i pieczarek
  5. cebulę kroimy w piórka,nalać 50g oliwy do Closed lidzrumienić 7min/80st/Counter-clockwise operation/obr2 pieczarki pokroic w plastry i wrzucic do Closed lid podsmazyc z cebulką 5min/Counter-clockwise operation80st/Counter-clockwise operation/obr2 po tym czasie przelać z naczynia do garnka(cebulę i pieczarki),wrzucić poszatkowaną kapustę i zalać bulionem tak zeby zakryć kapustę,dodać liście laurowe,ziele angielskie,pieprz i sól,dusić od 1godz-1,5 sprawdzając czy nie trzeba dolać bulionu,ponieważ wyparuje.kapusta będiz egotowa po całkowitym wyparowaniu bulionu po tym czasie (moja była juz gotowa po 55minutach.

    Gotowy farsz nałożyć na srodek nalesnika i złozyc boki do srodka a pozniej jak naleśniki w rulon,obtoczyc w jajku,bułce i smazyc na złoty kolor na patelni z olejem

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

podawać z sosikiem np.pieczarkowym,zamiast kapusty kiszonej można uzyc białej,zamiast pieczarek grzybki...

ciasto naleśnikowe z dodatkiem proszku do pieczenia są puszyste,polecam

ins.//www.znajdzprzepisy.pl/click/index/4030969/?site=doowa.blogspot.com po modyfikacji

 


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Super smaczne.Dzieki za przepis

    Zgłoszony przez Krysis na grudnia 8, 2016 at 20:56.

    Super smaczne.Dzieki za przepis

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super przepis na ciasto

    Zgłoszony przez minie2015 na marca 12, 2015 at 15:41.

    Super przepis na ciasto nalesnikowe.ja robilam WariaNt Miesno pieczarkowo serowy.sama jestem ciekawa jak wyszly,wlasnie sie smazatmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • dziękuję rób i daj znać

    Zgłoszony przez agulinka na listopada 28, 2013 at 15:52.

    dziękuję rób i daj znać Love

    Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dzięki za szybką odpowiedż ,

    Zgłoszony przez ilonaw na listopada 28, 2013 at 14:21.

    Dzięki za szybką odpowiedż , wyglądają pysznie dodaje do wypróbowania tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ilonko już dopisałam na

    Zgłoszony przez agulinka na listopada 28, 2013 at 13:21.

    Ilonko już dopisałam na patelni smazymy ja je wlożyłam później do piekarnika zeby podgrzac dla męzusia Big Smile Big Smile Cooking 6

    Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Agnieszko te krokiety smażymy

    Zgłoszony przez ilonaw na listopada 28, 2013 at 11:44.

    Agnieszko te krokiety smażymy czy w piekarniku pieczemy ?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • tez mielismy barszczyk

    Zgłoszony przez agulinka na listopada 27, 2013 at 20:38.

    tez mielismy barszczyk Big Smile

    Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Lubimy krokieciki zwłaszcza

    Zgłoszony przez magi1 na listopada 26, 2013 at 16:16.

    Lubimy krokieciki tmrc_emoticons.D zwłaszcza z barszczykiem tmrc_emoticons.) do wypróbowania tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

    Dziękuję tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :)ciesze sie ze sie podoba

    Zgłoszony przez agulinka na listopada 26, 2013 at 10:53.

    tmrc_emoticons.)ciesze sie ze sie podoba spróbujcie i dajcie znac, mam tylko mala prośbę nie Aga poniewaz mam lekki uraz do tego skrótu Big Smile

    Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Aga dziekuje za przepis Na

    Zgłoszony przez marmag na listopada 26, 2013 at 09:16.

    Aga dziekuje za przepis Na pewno w tym tygodniu zagosci na naszym stole

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :DAgnieszko dzięki za

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na listopada 25, 2013 at 16:35.

    tmrc_emoticons.DAgnieszko dzięki za przepis.Do wypróbowania tmrc_emoticons.8)

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze