3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Kopytka jaglane bezglutenowe


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

KOPYTKA JAGLANE

  • 1 łyżeczka soli
  • 1 jajko
  • 0k. 75 g szpinaku mrożonego
  • 1/4 - 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 60g mąki ziemniaczanej
  • 500g ugotowanej kaszy jaglanej
  • 150g mąki ryżowej
5

Przygotowanie

    KOPYTEK
  1. 1. Do naczynia włożyć obie mąki i ugotowaną, przestudzoną kaszę jaglaną; wymieszać 10-5s. / obr.5

    2.Dodać resztę składników i wyrobić ciasto 1min / Ciasto

    3.Wyłożyć ciasto na blat posypany mąką jaglaną, formować wałeczki i nożem "ciąć" kopytka.

    4.Gotować we wrzątku z godatkiem soli i łyżką oliwy aż wypłyną na wierzch.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Kopytka można podawać z sosem, np. pieczarkowym i ulubionymi surówkami. Polecam. Smacznego

 

Kaszę gotujemy w następujący sposób:

1. 200g kaszy jaglanej przepłukać zimną wodą, umieścić na gęstym sitku i przelać wrzątkiem w celu pozbycia się goryczki.

2.Kaszę umieścić w naczyniu, dodać 350g wody i szczyptę soli i gotować 12 min. / 100*C / obr.2. Gotowe tmrc_emoticons.) 


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Jaka powinna być konsystencja tego ciasta?...

    Zgłoszony przez Brainy na października 9, 2020 at 13:58.

    Jaka powinna być konsystencja tego ciasta? Strasznie klejąca wyszła

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zmieniłam mąkę na pszenną,

    Zgłoszony przez mellka79 na października 9, 2016 at 17:46.

    Zmieniłam mąkę na pszenną, kaszę w woreczku i garnku ugotowałam, zrobiłam, wyszły i pyszne były, nawet na drugi dzień odgrzane na patelni, polecam  tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszne długo się

    Zgłoszony przez Dorota Krk na lutego 19, 2016 at 20:15.

    Pyszne długo się przymierzalam ale było warto  tmrc_emoticons.) [[wysiwyg_imageupload:2578:]]

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre kopytka 

    Zgłoszony przez taaala na marca 29, 2015 at 15:30.

    Bardzo dobre kopytka 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Nie wiem co źle zrobiłam, ale

    Zgłoszony przez Karolć777 na lutego 8, 2015 at 14:33.

    Nie wiem co źle zrobiłam, ale mi nie wyszły zamiast szpinaku dodałam świeże brokuły i zamiast mąki ryżowej dodałam pszennej, wyszły bardzo twarde i mimo gotowania ponad 40 min były w środku surowe. Czy kasza powinna być rozgotowana bo gotowałam jak w powyższym przepisie w TM5, była trochę twarda.

    Może ktoś wie dlaczego?

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo ciekawy przepis.

    Zgłoszony przez Szarlotka na stycznia 20, 2015 at 19:53.

    Bardzo ciekawy przepis. tmrc_emoticons.) zrobiłam kopytka z brokułami wyszły super, bardzo dobrze smakują z gulaszem drobiowych. Bardzo dziękuję za świetny pomysł. Cooking 1 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciekawy przepis A czy mąkę

    Zgłoszony przez Asiak1 na stycznia 11, 2015 at 20:56.

    Ciekawy przepis tmrc_emoticons.) A czy mąkę jaglaną można kupić w sklepie czy tak jak ryżową zrobić w TM?

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Genialne i zdrowe

    Zgłoszony przez mikulina na stycznia 11, 2015 at 16:04.

    Genialne i zdrowe tmrc_emoticons.)

    Mańka - najpiękniejsza z całej wsi Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Izo mąkę ryżową możesz zrobić

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na stycznia 11, 2015 at 14:23.

    Izo mąkę ryżową możesz zrobić sama, 150 gram ryżu zmiel 1 min / obr 10 tmrc_emoticons.) Powodzenia Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • czy mąkę ryżową można

    Zgłoszony przez iza60 na października 1, 2014 at 18:53.

    czy mąkę ryżową można zastąpić mąką pszenną /?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jutro będzie na zielono:)

    Zgłoszony przez gufo na września 16, 2014 at 20:42.

    Jutro będzie na zielonotmrc_emoticons.) Ślinka mi kapie i robiłabym już, ale po kaszę jaglaną muszę podjechać. Wyglądają tak apetycznie...

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam, są pyszne! Dodałam

    Zgłoszony przez ElaK na marca 4, 2014 at 14:22.

    Zrobiłam, są pyszne! Dodałam zamrożony szpinak. A to efekt:

    [[wysiwyg_imageupload:2068:]]

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •      A ja wypróbuję z

    Zgłoszony przez jormal_007 na marca 3, 2014 at 14:48.

      tmrc_emoticons.)   tmrc_emoticons.)  A ja wypróbuję z brokułami  tmrc_emoticons.;)  

    Jola

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Robiłam podobne, tylko z

    Zgłoszony przez ElaK na marca 3, 2014 at 13:15.

    Robiłam podobne, tylko z brokułami  tmrc_emoticons.)  Miałam wpisać przepis ale tak jakoś schodziło i... uprzedziłaś mnie z tymi jaglanymi kopytkami.   tmrc_emoticons.D  Chętnie wypróbuję Twoją wersję, Jolu  tmrc_emoticons.)  

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Baardzo ciekawy przepis,

    Zgłoszony przez Agata Michaud na marca 2, 2014 at 19:56.

    Baardzo ciekawy przepis,  dzięki, dodaję do wybróbowania  tmrc_emoticons.)

    Pozdrawiam


    Agata 


     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jolu, bardzo ciekawy przepis

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na marca 2, 2014 at 18:34.

    Jolu, bardzo ciekawy przepis na kopytka z kaszy jaglanej, przepis dodany  do wypróbowania Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Odważyć trzeba ok.100g

    Zgłoszony przez jormal_007 na marca 2, 2014 at 00:05.

    Odważyć trzeba ok.100g mrożonego szpinaku. i zostawić na sitku do rozmrożenia.

    Gdy zapomnę o rozmrożeniu szpinaku, to dodaję ok.70-80 g (2 kostki) zamrożonego i dodaję go w punkcie 1 razem z mąką i kaszą. Dalej wg. przepisu. Zawsze wychodzi tmrc_emoticons.) 

    Jola

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Może i głupie pytanie, ale

    Zgłoszony przez Agn. na marca 1, 2014 at 20:58.

    Może i głupie pytanie, ale czy najpierw trzeba odważyc 75 gszpinaku mrożonego a potem go rozmrozić przed zmiksowaniem?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze