3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Kasza jaglana z karmelizowaną gruszką, orzechami i gorgonzolą


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 200 g kaszy jaglanej
  • 2 gruszki, zielone twarde
  • 50 g orzechy, całe, mieszane, włoskich lub nerkowca
  • 15 g cukru brązowego
  • 20 g ser gorgonzola
  • 1/2 soku z cytryny
  • 3 łyżki wody mineralnej niegazowanej
  • 500 g wody do gotowania kaszy
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. DoClosed lid wsypać cukier,wlać 3 łyzki wody,wrzucić orzechy i karmelizować  czas 5min  temp.varoma.Gruszki pokroić na ósemki usuwając gniazda nasienne,a następniew  niezbyt drobną kostkę/nie obierać ze skórki/skropić sokiem z cytryny dodć do naczynia z orzechami i jeszcze razem  w temp.varoma  czas 3min.Przełożyć do miseczki.Wypłukana kaszę wsypać do  Closed lid wlać wodę i gotować  czas15 min temp. 100  stopni. Gorgonzole pokroić.Do  ugotowanej  i lekko przestudzonej kaszy dodć gruszki z orzechami , połaczyć z gorgonzolą i lekko wymieszać.Jeśli nie jesteśmy zwolennikami sera gorgonzola możemy go nie dodawć .

     

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Zrobiłam bez sera gorgonzola,

    Zgłoszony przez ajaniszewska na listopada 30, 2015 at 20:47.

    Zrobiłam bez sera gorgonzola, ale za to do gruszek dodalam cynamon tmrc_emoticons.)

    Danie wyszło szybko, niezłe na kolację czy śniadanie, bezglutenowe tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze