3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Fajita na varomie


Wydrukuj:
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

Na 6 wrap/tortilli

  • 1 porcje Fileta z kurczaka
  • 6 plastry Tortilla pelnoziarnista
  • 1 Cebula czerwona
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 Papryka czerwona/inna
  • 1 puszki Fasola czerwona konserwowa
  • 1/2 puszki Kukurycza konserwowa
  • 8 łyżek Sera tartego
  • 1 opakowania Mieszanka przypraw do Fajita
5

Przygotowanie

    Wrapy
  1. Kurczaka oczyścić, pokroić na małe kawałki i wymieszać z oliwa z oliwek oraz mieszanką przypraw Fajita.
  2. Dodajemy posiekaną drobno cebulę oraz paprykę lub wrzuć cebule i oczyszczoną paprykę do Closed lid i ustaw 3sec/ob 4.
  3. Do miski z kurczakiem, cebulą i papryką dodajemy odsaczone i przepłukane fasolkę i kukurydzę.

    Wszystko mieszamy.
  4. Do Closed lid wlewamy wode około 1 litr.

    Ustawiamy przystawkę Varoma.

    Na dno głębokiej przystawki wsypujemy troche kurczaka - pamiętając aby zostawić prześwit dla pary. Nakładamy resztę na górną przystawke i przykrywa y.

    Ustawiamy: 35min/varoma/obr 3
  5. Tuż po wyjęciu dodajemy żółty ser i mieszamy.

    Zawijam w tortille.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Polecam sos czosnkowy lub salsa która można znaleźć w gotowy zestawie do fajitas.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy