Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
Calzone
- 450 g mąki pszennej
- 1 łyżeczki soli warzywnej
- 2 łyżeczki suchych drożdży 8g, Lub 16g drożdży swiezych
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 250 ml litra letniego mleka
-
6
2h 15min
Czas całkowity 1h 50minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
-
5
Przygotowanie
- [size= 16px; -webkit-text-size-adjust: auto; font-family: SourceSansPro, sans-serif; text-align: justify]Mąkę pszenną wymieszać z suchymi drożdżami (ze świeżymi najpierw zrobić [/size]rozczyn[size= 16px; -webkit-text-size-adjust: auto; font-family: SourceSansPro, sans-serif; text-align: justify]). Dodać resztę składników i wyrobić, pod koniec dodając oliwę. Wyrobić ciasto, odpowiednio długo, by było miękkie i elastyczne. Uformować z niego kulę, włożyć do oprószonej mąką miski, odstawić w ciepłe miejsce, przykryte ręczniczkiem kuchennym, do podwojenia objętości (zajmie to około 1,5 godziny).[/size]
Calzone
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Miarka MT
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz