3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Calzone


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Calzone

  • 450 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczki soli warzywnej
  • 2 łyżeczki suchych drożdży 8g, Lub 16g drożdży swiezych
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 250 ml litra letniego mleka
  • 6
    2h 15min
    Czas całkowity 1h 50min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Calzone
  1. [size= 16px; -webkit-text-size-adjust: auto; font-family: SourceSansPro, sans-serif; text-align: justify]Mąkę pszenną wymieszać z suchymi drożdżami (ze świeżymi najpierw zrobić [/size]rozczyn[size= 16px; -webkit-text-size-adjust: auto; font-family: SourceSansPro, sans-serif; text-align: justify]). Dodać resztę składników i wyrobić, pod koniec dodając oliwę. Wyrobić ciasto, odpowiednio długo, by było miękkie i elastyczne. Uformować z niego kulę, włożyć do oprószonej mąką miski, odstawić w ciepłe miejsce, przykryte ręczniczkiem kuchennym, do podwojenia objętości (zajmie to około 1,5 godziny).[/size]
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz