3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

BRYNDZOVE HALUŚKY


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 750 GR. ZIEMNIAKÓW
  • 400 GR, BRYNDZY
  • 100 G SŁONINY
  • JAJKO
  • 300 GR MĄKI PRZENNEJ
  • SÓL
  • 6
    1h 0min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. ZIEMNIAKI OBIERAMY KROIMY NA POŁÓWKI, MIKSUJEMY CZAS.30S OBR. POZ. 5-7.DODAJEMY MĄKĘ,JAJKA, SÓL I WYRABIAMY GĘSTE CIASTO CZAS 4-5 MIN OBR.POZ. INTERVAŁ.W GARNKU GOTUJEMY WODĘ SOLIMY I WRZUCAMY DO NIEJ DROBNE HALUSZKI. GDY SĄ UGOTOWANE WYCIĄGAMY ŁYŻKĄ CEDZAKOWĄ. SŁONINĘ PODSMAŻAMY . HALUSZKI PRZESYPUJEMY DO MISKI DODAJEMY BRYNDZĘ I TROCHĘ TŁUSZCZU I MIESZAMY. (BRYNDZA ROZPUSZCZA SIĘ POD WPŁYWEM GORĄCA ROBIĄC PYSZNY SOS NA KONIEC POSYPUJEMY SKWARKAMI)

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz