Tu jesteś:
4
Składniki
- 750 GR. ZIEMNIAKÓW
- 400 GR, BRYNDZY
- 100 G SŁONINY
- JAJKO
- 300 GR MĄKI PRZENNEJ
- SÓL
-
6
1h 0min
Czas całkowity 1h 0minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
ZIEMNIAKI OBIERAMY KROIMY NA POŁÓWKI, MIKSUJEMY CZAS.30S OBR. POZ. 5-7.DODAJEMY MĄKĘ,JAJKA, SÓL I WYRABIAMY GĘSTE CIASTO CZAS 4-5 MIN OBR.POZ. INTERVAŁ.W GARNKU GOTUJEMY WODĘ SOLIMY I WRZUCAMY DO NIEJ DROBNE HALUSZKI. GDY SĄ UGOTOWANE WYCIĄGAMY ŁYŻKĄ CEDZAKOWĄ. SŁONINĘ PODSMAŻAMY . HALUSZKI PRZESYPUJEMY DO MISKI DODAJEMY BRYNDZĘ I TROCHĘ TŁUSZCZU I MIESZAMY. (BRYNDZA ROZPUSZCZA SIĘ POD WPŁYWEM GORĄCA ROBIĄC PYSZNY SOS NA KONIEC POSYPUJEMY SKWARKAMI)
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzCieszę się, że natrafiłam na ten przepis....
Cieszę się, że natrafiłam na ten przepis. Haluszki to moje wspomnienie wakacji na Słowacji. Za każdym razem obowiązkowo w menu, nieraz nawet codziennie Nie jadłam ich chyba z 6 lat... Bryndza zakupiona, czeka w lodówce, a ja nie mogę się doczekać jutrzejszego obiadu!
pyszne
pyszne
(No subject)
Zachęcający przepis
Zachęcający przepis Pozdrawiam
dana08