3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Boczek zwijany


Wydrukuj:
4

Składniki

1000 g

  • płaskiej łyżeczki majranku
  • płaskie łyżeczki do herbaty żelatyny
  • szczypty papryki ostrej
  • 1 płaskiej łyżeczki papryka slodka
  • 1 płaskiej łyżeczki papryki wędzonej
  • szczypty czosnku granulowanego
  • 21 g soli morskiej i peklosoli
  • 1000 g Boczek bez skóry i kostek
  • siatka do szynek wędzenia
  • 6
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Boczek myjemy wycieramy do sucha nacinamy po skosie od strony zwijania następnie solimy i reszta przypraw z listy lub własnego upodobania(sól i paprykę daję z dwuch stron) posypuję żelatyną miejsca nacięte i zwijam w rulon zakładam siatkę i do lodówki na 24-48 h 

  2. Do naczyniea wlewam ok 1l gotowanej wody czasami dodaję jeszcze przyprawy ustawiam naczynie do gotowania na parze iwkładam boczek

  3. uatawiam czas 60min Varoma obr 1 po tym czasie jeszcze kolejnę 30 min (czasami sprawdzam czy we wnątrz ma temperaturę 68*C)

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Teraz przymiarka do karkówki

    Zgłoszony przez szymon70 na stycznia 8, 2016 at 15:16.

    Teraz przymiarka do karkówki na parze zwiniętej w siatce w posypce z papryki wędzonej

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze