Motylek swietnie spulchnia 'lody' i albo mam placebo albo delikatnie smak jest bardziej kremowy - az zal nie uzyc! Nastepnym razem zaobserwuje jak to wyglada z moim TM5 i dam znac.
Forum TM5 ,,męczy się'' przy robieniu lodów.
4 | Ostatni wpis
pt., 05/12/2017 - 15:51
#1
sob., 01/07/2017 - 10:57
#2
Motylek był w książce ABC gotowania.
ndz., 01/01/2017 - 10:39
#3
Hejka. Ja osobiście do robienia lodów nie używam motylka. Z samym nożem jest łatwiej.
wt., 12/27/2016 - 10:57
#4
Robiłem lody bananowo-grapefruitowe. Zamrożone, obrane ze skórek owoce w kawałkach wrzuciłem do TM5. Zmieliłem. I to poszło gładko.
Później dodałem śmietany, założyłem motylek ( obroty 4) i TM miał duże problemy z ich zrobieniem. Jakby nie mógł ,, uwieźć''.
Wyjąłem motylem i dokończyłem samym nożem. Przy robieniu wedle tego samego przepisu ale z truskawek poszło gładko.
Nie przejmować się? To jest normalne?