Motylek swietnie spulchnia 'lody' i albo mam placebo albo delikatnie smak jest bardziej kremowy - az zal nie uzyc! Nastepnym razem zaobserwuje jak to wyglada z moim TM5 i dam znac.
Forum TM5 ,,męczy się'' przy robieniu lodów.
4 | Ostatni wpis
      
      
      
      
    
          pt., 05/12/2017 - 15:51
                       
          
                    
            #1
          
        
        
          sob., 01/07/2017 - 10:57
                       
          
                    
            #2
          
        
        Motylek był w książce ABC gotowania.
          ndz., 01/01/2017 - 10:39
                       
          
                    
            #3
          
        
        Hejka. Ja osobiście do robienia lodów nie używam motylka. Z samym nożem jest łatwiej. ![]()
          wt., 12/27/2016 - 10:57
                       
          
                    
            #4
          
        
        Robiłem lody bananowo-grapefruitowe. Zamrożone, obrane ze skórek owoce w kawałkach wrzuciłem do TM5. Zmieliłem. I to poszło gładko.
Później dodałem śmietany, założyłem motylek ( obroty 4) i TM miał duże problemy z ich zrobieniem. Jakby nie mógł ,, uwieźć''.
Wyjąłem motylem i dokończyłem samym nożem. Przy robieniu wedle tego samego przepisu ale z truskawek poszło gładko.
Nie przejmować się? To jest normalne?