hej ostatnio byłam na spotkaniu prezentacyjnym tegoż urządzania - o którym słyszałam duużo wcześniej, jednak dopiero teraz mogłam skorzystac bezpośrednio przygotowywując posiłki. Jednak cena jest powalająca
Jedyne rozsądne wyjście to raty... jednak mam kilka pytan - może ktos pomoże?
1. jak naliczane sa owe raty?2. czy kredyt jest spałacany w banku? jesli tak to jakim? oraz czy po skończeniu spłacania takiego kredytu moge się potem starać o jakieś poświadczenie spłaty? 3. czy w najbliższym czasie pojawi się jakas promocja?
moja szwagierka kupiłatermomix w ratach po 160zł!
pozdrawiam serdecznie Katarzyna
Forum Termomix na raty? jakieś promocje?:)
Kasiu, postaram się krótko odpowiedzieć na Twoje pytania, chociaż dziwię się, że odpowiedzi na nie nie dostałaś podczas prezentacji od przedstawiciela, który ją przeprowadzał... Takie informacje każdy przedstawiciel ma i powinien na nie odpowiedzieć. Nie piszesz kiedy Twoja szwagierka kupowała TM ale dziś też możesz mieć raty po 141zł. Tylko kwestia na ile miesięcy jest ten kredyt? Ten z ratami po 141zł jest na 36 m-cy.
ad.1 raty nalicza bank (Credit Ageicole lub Alior); do ceny TM doliczana jest prowizja i odsetki. Te kwoty są zmienne w zależności od tego na ile miesięcy bierzesz kredyt.
ad.2 raty kredytu spłaca się na konto bankowe podane przez bank w czasie weryfikacji klienta przez przedstawiciela podczas rozmawy telefonicznej. Nie wiem o poświadczeniu spłaty??? Ja takiego nie potrzebowałam, więc po spłaceniu kredytu nie starałam się o to.
ad.3 obecnie w marcu jest promocja w Credit Agricole 21 rat po 214,75zł. Cały koszt kredytu to ta 21 rata czyli tylko 214,75zł. W stosunku do standartowego kredytu to oszczędność 300zł
Mam nadzieję, że teraz masz już wszystkie wiadomości, których potrzebujesz do podjęcia decyzji Jeżeli chcesz zapytać o coś jeszcze to wyślij do mnie prywatną wiadomość, chętnie odpowiem. Napisz skąd jesteś, może spotkamy się, żeby porozmawiać i dopasować taką ratę, która będzie najodpowiedniejsza dla Twojego budżetu
Pozdrawiam, Ela z Mazowsza
Dodam, że można również wpłacić jakąś kwotę od razu, a resztę spłacać w ratach wtedy są mniejsze. Ja tak właśnie zrobiłam.
Zapomniałaś Elu dodać, że wystarczy użyć Thermomix-a 2-3 razy dziennie do wykonania czegoś z produktów podstawowych (unikając tym samym produktów przetworzonych - drogich i niezdrowych), a rata za naszego "czarusia"* spłaca się właściwie sama z oszczędności jakie poczynimy. Zdrowa żywność + lepsze zdrowie dorzucane jest w GRATISIE. Pozdrawiam S.
*) z życia wzięte ...Na pewnej imprezie padło pytanie w drzwiach. " To sam dziś jesteś? Nie wziąłeś "czarusia" na imprezę? "W prostym tłumaczeniu - nie wziąłeś Thermomix-a ze sobą ... a czaruś bo wyczaruje wszystko.
Zapomniałaś Elu dodać, że wystarczy użyć Thermomix-a 2-3 razy dziennie do wykonania czegoś z produktów podstawowych (unikając tym samym produktów przetworzonych - drogich i niezdrowych), a rata za naszego "czarusia"* spłaca się właściwie sama z oszczędności jakie poczynimy. Zdrowa żywność + lepsze zdrowie dorzucane jest w GRATISIE. Pozdrawiam S.
*) z życia wzięte ...Na pewnej imprezie padło pytanie w drzwiach. " To sam dziś jesteś? Nie wziąłeś "czarusia" na imprezę? "W prostym tłumaczeniu - nie wziąłeś Thermomix-a ze sobą
... a czaruś bo wyczaruje wszystko.
SAM, masz absolutną rację Na każdym pokazie informuję, że używany TM w rodzinie 2-3 osobowej "zapracuje" na ratę ok.200zł. A zdrowie, lżejsze samopoczucie i ładną sylwetkę mamy w gratisie!
O tym wie każdy, kto TM ma i przygotowuje w nim potrawy...
Pozdrawiam