Przejdź do treści

Forum Soja -smaczna i zdrowa

Rozszerz wyszukiwanie
Filtry

  • Aktywność
  • Data

Anuluj
Wyników na stronę:

Dziewczyny, szukałam dziś przez naszą wyszukiwarkę przepisu z soją i... nie znalazłam żadnego  tmrc_emoticons.puzzled  Może macie jakieś sprawdzone przepisy? Mam od jakiegoś czasu 1 kg soji (dostałam  tmrc_emoticons.smile ) i nie wiem co z niej zrobić. Może jakieś szybkie obiadowe danie?  tmrc_emoticons.wink  


Elu, w jakiej postaci masz soje?  Soje uzywamy jak inne straczkowe.... fasole....itd.  Mozesz wiec robic, co  chcesz tmrc_emoticons.smile  Zupa "fasolowa", pulpeciki z samej soi, badz z miesem mielonym, pulpet nadziewany ( czym chcesz), vellutate, te ktòre ja czesto robie,  Jesli masz sucha soje ( masz zòlta czy czarna? ), moczysz ja najpierw w wodzie, na cala noc, jak fasole lub groch, a potem uzywasz tmrc_emoticons.smile  Gulasz, z dodatkiem soi, soja, jako salatka - ugotowana, potem doprawiona cebulka, olejem, pieprzem, sola, soja w sosie pomidorowym, risotto z soja, kluski.... tmrc_emoticons.smile tmrc_emoticons.smile


Dzięki Verciu  tmrc_emoticons.smile Soję mam suchą i żółtą. Miałam nadzieję, że może nie trzeba jej moczyć, tylko z ziaren zrobić mąkę i cały przepis jednego dnia  tmrc_emoticons.smile  Muszę coś pokombinować, bo to zdrowe a u mnie w szufladzie mieszka  tmrc_emoticons.bigsmile  Dzięki, może któraś z dziewczyn coś jeszcze podpowie  tmrc_emoticons.smile  


tmrc_emoticons.love Elu soję należy dłuuuuuuugo moczyć  tmrc_emoticons.smileDłużej niż fasolę. Moja koleżanka z gotowanej soi robi kotleciki. Ugotowaną soję,można trzymać w lodówce 2-3 dni i dodawać do różnych potraw i sałatek. tmrc_emoticons.love

Pozdrawiam serdecznie tmrc_emoticons.love