Forum przypalanie

Rozszerz wyszukiwanie
Filtry

  • Aktywność
  • Data

Anuluj
Wyników na stronę:

5 odpowiedzi | Ostatni wpis

przypelenie  nie jest tragedia , wlać coca cole i cytrynę i jest ok,  ale warto  zaopatrzyć się w zapasowa uszczelkę

 

mnie zdarzyło sie gotować na parze, buraki były twarde i twarde wiec przedłuzyłam czas  varomy nie myślac, aby sprawdzić poziom wody...... dziś już tego błedu nie zrobie .

Lamka


Tak czasem się zdarzy ale najważniejsze to nie wpadać w panikę i nie szorować druciakiem .Tak jak podała elluchna trzeba postąpić a koncentrat z cytryny  http://www.przepisownia.pl/przepisy-podstawowe-przepisy/cytrynowy-koncentrat-czyszcz%C4%85cy/449828

jest dobry nieomal do wszystkiego .Zrób ,poczytaj komentarze do czego go wykorzystać i korzystaj Wink

Hania z Łodzi:
 Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               


Tak, zdarzyło się przy kilku potrawach. Czasem jakość składników jest różna (mniej soczyste mięso, warzywa) i wtedy jednak naczynie "złapało". To nauka, z której wypływa porada: jednak należy potrawę kontrolować i czasem skrócić czas, podlać większą ilością wody lub też zwiększyć obroty. Ale wystarczy umyć poprzez zagotowanie mieszanki soda + kwasek+ woda przez kilkanaście minut, lub przygotować cytrynowy koncentrat czyszczący (szukaj tutaj w przepisach). 


witam, czy ktoś miał problem z przypalaniem się dna naczynia miskującego TM5?