Forum przypalanie
przypelenie nie jest tragedia , wlać coca cole i cytrynę i jest ok, ale warto zaopatrzyć się w zapasowa uszczelkę
mnie zdarzyło sie gotować na parze, buraki były twarde i twarde wiec przedłuzyłam czas varomy nie myślac, aby sprawdzić poziom wody...... dziś już tego błedu nie zrobie .
Tak czasem się zdarzy ale najważniejsze to nie wpadać w panikę i nie szorować druciakiem .Tak jak podała elluchna trzeba postąpić a koncentrat z cytryny http://www.przepisownia.pl/przepisy-podstawowe-przepisy/cytrynowy-koncentrat-czyszcz%C4%85cy/449828
jest dobry nieomal do wszystkiego .Zrób ,poczytaj komentarze do czego go wykorzystać i korzystaj
Tak, zdarzyło się przy kilku potrawach. Czasem jakość składników jest różna (mniej soczyste mięso, warzywa) i wtedy jednak naczynie "złapało". To nauka, z której wypływa porada: jednak należy potrawę kontrolować i czasem skrócić czas, podlać większą ilością wody lub też zwiększyć obroty. Ale wystarczy umyć poprzez zagotowanie mieszanki soda + kwasek+ woda przez kilkanaście minut, lub przygotować cytrynowy koncentrat czyszczący (szukaj tutaj w przepisach).
witam, czy ktoś miał problem z przypalaniem się dna naczynia miskującego TM5?