Przejdź do treści

Forum Jogurt

Rozszerz wyszukiwanie
Filtry

  • Aktywność
  • Data

Anuluj
Wyników na stronę:

Witam. Jestem szczęśliwą posiadaczką TM od 48 godz. Zrobiłam ciasto murzynka, bułki maślane (pycha) masło (chyba za krótko ubijałam), ale dobre dodałam trochę oleju) sok , kluski leniwe (wyszły trochę twarde, ale chyba przez chudy ser) no i oczywiście chciałam zrobić wspaniały jogurt. Wlałam 1 litr mleka z kartonu 3,2% dodała biojogurt właczyłam na 37  stopni 2 na 10 minut (wg przepisu z książki). Stał sobie potem 7 godzin i wyszło... kwaskowate mleko. Proszę napiszcie w jaki sposób zrobić jogurt. Proszę też o sugestie w kwestii korzystania z TM. Pozdrawiam Małgosia


mleko powinno być świeże

z woreczka albo butelki bez napisu UHT

reszta bardzo dobrze

ja tak robię stale

i wychodzi rano gęste że można nożem kroić

używam jogurtu nayuralnego z kulturami bakteryjnymi

w czwartek robię eksperyment bo dostałem kwaśne mleko z kulturami bakteryjnymi

moze mi to samo wyjdzie tylko kwaśniejsze.

I jeszcze jedno gar trzeba sparzyć

ja wlewam szklankę wrzątku zatykam MT i turbo 10sek,

i wydaje mi się że wszystkie bakterie pozabijam


Witaj Małgosiu tmrc_emoticons.smile napisz czy udało Ci się zrobić dobry jogurt w TM tmrc_emoticons.cooking_1   Pozdrawiam serdecznie tmrc_emoticons.smile