Agroturystyka to super pomysł i naprawdę nie musi być drogo! My jeździmy co roku i dzieci to uwielbiają - mogą biegać, są zwierzęta, dużo przestrzeni, świeże powietrze. Ceny są zwykle o połowę niższe niż w hotelach nad morzem. Szukaj gospodarstw gdzie mają zwierzęta i plac zabaw, wtedy dzieci się nie nudzą. Fajne jest to że często gospodarze organizują różne atrakcje typu ognisko, pieczenie kiełbasek, jazda konna. Jedzenie często możesz mieć u gospodarzy za rozsądną cenę, domowe i pyszne. Albo możesz spróbować domków pod lasem albo nad jeziorem poza sezonem, w czerwcu czy wrześniu są dużo tańsze. Kempingi też są opcją jeśli masz namiot albo przyczepę, ale z trójką dzieci może być ciężko. Sprawdź też bony turystyczne jeśli ci przysługują, da się nimi płacić w wielu miejscach. Nie rezygnuj z wakacji przez budżet, da się pojechać tanio i fajnie! Poszukaj ofert dla rodzin, często są rabaty dla dzieci. Jak chociażby tutaj https://www.narusa.pl/
Forum Gdzie na wycieczkę z dziećmi
1 | Ostatni wpis
śr., 12/10/2025 - 11:52
śr., 12/10/2025 - 11:21
Jestem samotną mamą trojga dzieci (3, 6 i 10 lat) i bardzo chciałabym gdzieś z nimi wyjechać na tydzień ale budżet mam mocno okrojony. Czy są jakieś tańsze opcje wakacji które nie są totalnymi dziurami? Może agroturystyka? Naprawdę potrzebujemy odpoczynku ale nie stać mnie na drogie hotele.