Dobre ekspresy automatyczne to spora inwestycja, która może się opłacić, jeśli planujesz parzyć 50+ kaw dziennie.
Jeśli jednak zapotrzebowanie jest mniejsze, można rozważyć mniej profesjonalne urządzenia, ale warto pamiętać, że częstsze serwisy po pierwszym roku eksploatacji mogą generować dodatkowe koszty. Ważne jest też, aby w takich przypadkach dostępny był ekspres zastępczy podczas napraw.
Jeśli zależy Ci na naprawdę wysokiej jakości kawie, nawet przy mniejszej sprzedaży, ekspres kolbowy będzie najlepszym wyborem. Skoro szefowa kuchni przeszła szkolenie i ma pasję do parzenia kawy, to na pewno świetnie sobie poradzi z takim sprzętem, a lokal może zyskać dodatkowych klientów dzięki lepszej jakości napoju. Popularną firmą będzie tutaj na pewno Tchibo Coffee Service https://www.tchibo-coffeeservice.pl/rozwiazania-dla-biznesu/dla-gastronomii/ Polecam kontakt z nimi.