thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
0 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
  • TM 31
opublikowany: 11/09/13
zmieniono dnia: 13/09/13

Składniki

  • 1000 g cukru brązowego
  • 1000 g żurawiny bagiennej świeżej

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1. Przebrać żurawinę, opłukać i włożyć do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" , zmiksować 15 s/ obr 10 , następnie zakładamy motylek ustawiamy obroty 3 i przez otwór wsypujemy cukier - ucieramy około 5 minut.

    2 , Przelewamy do miski ( najlepiej do makutry) przykrywamy lnianą ściereczką i zostawiamy na 24 godz ,( od czasu do czasu mieszamy żurawinę drewnianym tłuczkiem )

    3 . Tak przygotowaną galaretkę przekładamy do wyparzonych słoików i zakręcamy (zakretki również wyparzyć i zakręcać jak są  jeszcze gorące !).

    4. Galaretkę żurawinową można przechowywać w chłodnym miejscu nawet do 2 lat.

      

Porady

[[wysiwyg_imageupload:1493:]]

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Żurawinowa galaretka

Wydrukuj:

Komentarze

  • listopada 7, 2015 at 17:09

    prrrrrosze napisac,, czy sloiki trzeba pasteryzowac.... chce zabrac sie za przepis juz dzis tmrc_emoticons.)

  • października 30, 2014 at 22:06

    tmrc_emoticons.)Pozdrawiam i polecam..tmrc_emoticons.)

  • października 30, 2014 at 17:40

    muszę wypróbować taką miksturę z miodem , fajny pomysł pozdrawiam tmrc_emoticons.)

  • października 27, 2014 at 23:01

    Witam Dziewczyny.

    Super galaretka żurawinowa z cukrem trzcinowym..tmrc_emoticons.) 

    Bomba witaminowa,którą ostatno robiłam,to żurawina z miodem spadziowym.

    Żurawina z miodem.Do naczynia Tm wkładałam mniejszą porcję 1/2 kg żurawiny +1/2 kg miodu ze sprawdzonej pasieki.Taka mikstura,to prawdziwy skarb na jesienno-zimowe infekcje.

    Pozdrawiam

    Danuta Baska

     

     

     

     

  • października 27, 2014 at 16:53
    5.0

    Ilonko dzisiaj mój mąż kupił żurawinę, 4 kg po 19 zł ( tanio tmrc_emoticons.;) ) i będę robiła galaretkę Love Dziękuję za przepis i pozdrawiam Love

  • września 28, 2013 at 19:35

    tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) Żurawinki nie dostałam, ale zamówiłam na nastepny rok tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) i napewno zrobię tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D dziekuję za przepis tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D

  • września 18, 2013 at 18:59

    Bardzo ciekawy przepis, koniecznie dodaję do wypróbowania tmrc_emoticons.)

    Dziękuję i pozdrawiam!

  • września 13, 2013 at 12:03

    Elu , u nas to jest podstawowy przepis na żurawinę tmrc_emoticons.;) jak dostaniesz na rynku żurawinę to wypróbuj tmrc_emoticons.)pozdrawiam Love  

  • września 13, 2013 at 00:04

    Ale super przepis, Ilonko  tmrc_emoticons.)  Mam nadzieję, że kupię na targu żurawinę i zrobię taką pyszna galaretkę  tmrc_emoticons.)  Dzięki za przepis  tmrc_emoticons.) 

  • września 12, 2013 at 15:02

    Marzenko, żurawina na surowo jest najzdrowsza tmrc_emoticons.)  ja od lat zawsze kilka kilogramów przetwarzam właśnie w taki sposób  i póżniej dodaje do herbatki, do deserów , do granoli na śniadanko pychota Love wypróbuj polecam samo zdrowie tmrc_emoticons.)