3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Żurawina przy przeziębieniu


Wydrukuj:
4

Składniki

200 porcja/porcje/porcji

dodatki

  • 1 duży czosnek
  • 250 g Miodu wielokwiatowego
  • 250 g żurawiny
  • 6
    5min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    potrawy
  1. 1. Do naczynia miksującego wkładamy ząbki czosnku obrane z dwóch główek. 4 sekundy/ obroty6

    2. Następnie dodajemy żurawinę i miksujemy 40 sekund/ obroty 10.

    3. Kolejnym krokiem jest dodanie miodu ustawiamy 1 minute/ obroty 10.

    4. Gotową "bombę witaminową wkładamy do słoika i trzymamy w lodówce. 

    5. Należy spożywać po 1 łyżeczce w ciągu dnia, aby czuć sie zdrowo.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Nasza żurawina jest wspaniałym dodatkiem do mięs, serów, możemy też nacierać nią mięso do pieczenia w rękawie (mięso wcześniej należy nasolić oraz pokropić oliwą ).

Potrawa jest najlepsza do konsumowania ze świeżej żurawiny,natomiast te same właściwości posiada produkt wykonany z suszonej żurawiny.

Należy uważać jaki rodzaj czosnku kupujemy, jeśli jest ostrzejszy należy dać mniej.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy