Tu jesteś:
4
Składniki
Zimowa konfitura do herbaty
- 4 porcje pomarańcze
- 10 porcje śliwki suszone, bez pestek
- 4 porcje goździk
- 0,5 łyżeczki cynamon, mielony
- 200 gramów cukier żelujący 3:1
- 10 gramów skórka z pomarańczy
- 1 szczypty imbir, suszony, mielony
-
6
15min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Pomarańcze obrać, pozbawić białej skórki i przekroić na połówki. Razem ze śliwkami miksować 30s/obr. 7. Założyć motylek. Dodać cukier i przyprawy, gotować 15 min/Varoma/obr. 2, zamiast miarki założyć koszyczek. Konfiturę przełożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zakręcić. Pozostawić odwrócone do góry dnem do ostygnięcia.
Zimowa konfitura do herbaty
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz