Tu jesteś:
4
Składniki
2 porcja/porcje/porcji
KAPUSTA
- 1szt młodej kapusty- pokrojona na kawałki
- 1 Duza cebula lub 1 szalotka
- 20 g oleju / masła
- 1 płaskich łyżek łyżka soku z cytryny
- 1 pęczka koperku świeżego, poszatkować
- sól, pieprz do smaku
-
6
5min
Czas całkowity 5minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- 1. kapustę pokrojoną na mniejsze kawałki wrzucamy do
"Blokada naczynia miksującego" i rozdrabniamy na obrotach 4. Kontrolowac stan rozdrobnienia w/g własnego gustu. Można też ją ręcznie poszatkować bo jest miękka. Wyjąć z naczynia i przełożyć do innej miseczki, Jak jest więcej kapusty to szatkowac na kilka razy mniejsze porcje
2, Do naczynia wrzucić calą cebulę i rozdrobnić 4 sek/obr.4, 3min/temp.varoma/"Obroty wsteczne" /1
3. Dołożyć poszatkowaną kapustę, jak zrobi sie miejsce w garnku to odrzucać pozostałą kapuste i gotować tak by ostatnia partia gotowała się"Blokada naczynia miksującego" 10min/100st./obr.1
"Obroty wsteczne" , pod koniec gotowania posolić i dodać sok z cytryny
4. Do ugotowanej kapusty wrzucić poszatkowany koperek i wymieszać 5sek/obr3"Obroty wsteczne"
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzRewelacja 😘
Rewelacja 😘
To jest super mloda kapustka. Bez boczkow,...
To jest super mloda kapustka. Bez boczkow, soczewic ziemniakow. Jedynie cebulka, kapusta i duzo koperku. Ja dodaje ciut cukru, bo kazdy kwas trzeba przelamac cukrem oraz pieprz, sol do smaku.
Znam tez wariant z kwasna smietana dodana na koncu i robi sie taki kapustowy sos. Do mlodych ziemniakow z maslem.
Bogna