3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wariant Brzoskwinie w syropie ( do mięs i pasztetów)


Wydrukuj:
4

Składniki

4 słoik/słoiki/słoików

brzoskwinie w marynacie

  • 500 g wody
  • 220g cukru
  • ¼ szkl octu lub pełna łyżeczka kwasku cytrynowego
  • 1/2 łyżeczki soli

suche dodatki do każdego słoika

  • po 2 goździki do każdego słoika
  • 2 ziarna pieprzu
  • 2 ziarna ziela ang
  • kilka nasion kminku
  • kilka nasion gorczycy
5

Przygotowanie

    brzoskwiń
  1. brzoskwinie umyć, zdjąć skórkę i wypestkować. Jeżeli skórka mocno przylega do owoców, to można spażyć wrzątkiem ( tak jak pomidory)

    ułożyć w słoikach i dodać suche dodatki do każdego słoika

    Ja dodaję jeszcze po 2-3 owoce dzikiej róży ( przekrojone na połówki i pozbawione „włosków” z środka) – tak robiła moja Babcia tmrc_emoticons.)

  2. zalewy
  3. Wszystkie składniki syropu umieścić w naczyniu, gotować 15 min. / 100*C / obr.1 Counter-clockwise operation

    Zalać brzoskwinie, dobrze zakręcić i koniecznie pasteryzować 15 min

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy