thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
4 słoik/słoiki/słoików
Poziom
--

Składniki

brzoskwinie w marynacie

  • 500 g wody
  • 220g cukru
  • ¼ szkl octu lub pełna łyżeczka kwasku cytrynowego
  • 1/2 łyżeczki soli

suche dodatki do każdego słoika

  • po 2 goździki do każdego słoika
  • 2 ziarna pieprzu
  • 2 ziarna ziela ang
  • kilka nasion kminku
  • kilka nasion gorczycy

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    brzoskwiń
  1. brzoskwinie umyć, zdjąć skórkę i wypestkować. Jeżeli skórka mocno przylega do owoców, to można spażyć wrzątkiem ( tak jak pomidory)

    ułożyć w słoikach i dodać suche dodatki do każdego słoika

    Ja dodaję jeszcze po 2-3 owoce dzikiej róży ( przekrojone na połówki i pozbawione „włosków” z środka) – tak robiła moja Babcia tmrc_emoticons.)

  2. zalewy
  3. Wszystkie składniki syropu umieścić w naczyniu, gotować 15 min. / 100*C / obr.1 Obroty wsteczne"Obroty wsteczne"

    Zalać brzoskwinie, dobrze zakręcić i koniecznie pasteryzować 15 min

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Wariant Brzoskwinie w syropie ( do mięs i pasztetów)

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy
Are you sure to delete this comment ?