Składniki
brzoskwinie w marynacie
- 500 g wody
 - 220g cukru
 - ¼ szkl octu lub pełna łyżeczka kwasku cytrynowego
 - 1/2 łyżeczki soli
 
suche dodatki do każdego słoika
- po 2 goździki do każdego słoika
 - 2 ziarna pieprzu
 - 2 ziarna ziela ang
 - kilka nasion kminku
 - kilka nasion gorczycy
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
brzoskwinie umyć, zdjąć skórkę i wypestkować. Jeżeli skórka mocno przylega do owoców, to można spażyć wrzątkiem ( tak jak pomidory)
ułożyć w słoikach i dodać suche dodatki do każdego słoika
Ja dodaję jeszcze po 2-3 owoce dzikiej róży ( przekrojone na połówki i pozbawione „włosków” z środka) – tak robiła moja Babcia

Wszystkie składniki syropu umieścić w naczyniu, gotować 15 min. / 100*C / obr.1
"Obroty wsteczne" Zalać brzoskwinie, dobrze zakręcić i koniecznie pasteryzować 15 min
brzoskwiń
zalewy
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 31
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
                    
                    
                                    
                        

                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze