Składniki
220 g
na paste
- 200 g nasion sezamu
- 20 g oleju sezamowego
-
6
11min
Czas całkowity 11minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
Umiescic nasiona sezamu w naczyniu TM, nastepnie uprazyc na sucho 8-10min w 100 stopniach, obr.1
Zmielic nasiona 25sek./obr.10
Zebrac nasiona z brzegow naczynia, dodac olej i zmiksowac 10sek./obr.9. Znowu zebrac i powtorzyc czynnosc. Przechowywac w szczelnie zamknietym sloiku w lodowce.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Wspanialy sposob by dodac wapnia do diety wegetarianskiej, sprobuj dodac odrobine Tahini do mleka sojowego badz ryzowego. Mozesz rowniez uzyc swiezych ziol, jogurtu greckiego , tahini i przypraw by uzyskac smaczny i szybki dip.
Przepis z ksiazki "A Taste of Vegetarian" wydanej Australia 02/2012
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzKilka razy robiam i za kadym razem tahini wychodzi...
Kilka razy robiłam i za każdym razem tahini wychodzi z lekka goryczką. Sezam prazony na patelni tez ma taki sam smak jak ten z TM. Sądze więc, że to nie wina przepsu ale moze sezamu..? Jednak mnie to nie przeszkadza, baaaardzo lubie dodatek tahni do róznych potraw Pozdrawiam
Również otrzymałam gorzką pastę
Również otrzymałam gorzką pastę
Wyszła mi gorzka pasta
Wyszła mi gorzka pasta tahini.
Grażka
Życie jest lekkie, łatwe i przyjemne.
Szukalam tego przepisu,
Szukalam tego przepisu, super, dzieki
" Trzymaj się z dala od ludzi, którzy tłamszą twoje marzenia. Mali ludzie zawsze to robią. Jednak, naprawdę wielcy sprawiają, że ty także możesz stać się wielki. "