Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
Na surówkę
- sól i pieprz do smaku
- olej rzepakowy 1 łyżka, z pierwszego tłoczenia
- cebula 1 sztuka
- natka pietruszki 1 łyżka
- burak surowy, obrany, 1 sztuka
- soku z cytryny 1 łyzeczka, lub ocet winny 1 łyżeczka
- kapusta czerwona 20 dkg
- kapusta biała 20g dkg
-
6
2min
Czas całkowity 2minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
Kapustę, buraka, cebulę i olej wkładamy do
"Blokada naczynia miksującego" . Następnie ustawiamy 30 sekund obroty 4-5. Sprawdzamy stopień rozdrobnienia. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, skrapiamy cytryną lub octem, posypujemy natką pietruszki.
Smacznego !
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Zapraszam //sztuka-ze-smakiem.blogspot.com/ więcej wege
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz