3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Surówka z czerwonej kapusty


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

  • 1/2 g łówki czerwonej kapusty
  • duże kwaskowe jabłko
  • biała część pora
  • zalewa:
  • 3 łyżki przegotowanej wody
  • sok z cytryny
  • cukier
  • sól, pieprz
  • zielenina
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1. Zagotować  w garnku wodę ok 1litra.

    2.  Do naczynia włożyć pokrojone na cztery części jabłko, poszatkować 4s/ obr. 4, wyłożyć na miskę i skropić sokiem z cyrtyny aby nie zciemniało.

    3. Obraną z zewnętrznych liści kapustę pokroić na mniejsze kawałki i umieścić w naczyniu, poszatkować, im drobniej tym surówka będzie smaczniejsza, około 20 s / obr. 4-5., posolić.           Po kilku minutach wycisnąć powstały sok i przełożyć do koszyczka.

    4.  Włożyć koszyczek do naczynia i zalać poszatkowaną kapustę gorącą wodą, zamknąć naczynie i pozostawić na 5 min., na obr. soft.

    5. Odcedzić, pozostawic do ostygnięcia. Pokroić por w półkrążki.

    6.  Przygotować zalewę w szklance mieszając wszystkie jej składniki.

    7. Zimną kapustę wrzycamy do naczynia, łączymy z zalewą ok 5 s/ obr. 3 WSTECZNE.

    8. Gdy nabierze koloru dodajemy  por i jabłko, mieszamy 10 -15 s/ obr. 3 WSTECZNE.

    9. SMACZNEGO !!!

    Ps. można gdy ktoś lubi dodać na koniec 3 łyżki oliwy z oliwek, ale mi osobiście smakowało bardziej bez niej. Zdjęcia w najbliższej przyszłości, bo gdy robiłam tą surówkę nie zdążyłam zrobić zdjęcie tmrc_emoticons.;)

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy