3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i żurawiną


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

Surówka

  • 3 nieduże jabłka
  • 1/2 główki kapusty czerwonej
  • 1 średnia biała cebula
  • 1 garść suszonej żurawiny
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka cukru
  • sól pieprz do smaku
  • 6
    5min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
  • 9
5

Przygotowanie

    Surówka
  1. Do Closed lid dodać pokrojone na kawałki (wcześniej oczyszczone

    i obrane) kapustę, jabłka i cebulę następnie dodać oliwę i przyprawy.

    Rozdrobnić 10 s/ obr.5. Wyjąć z Closed lid i przełożyć do miski dodać

    żurawinę i wymieszać.

    Odstawić na 1/2 godziny i gotowe.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Żurawinę można zastąpić rodzynkami. Osobiście wolę żurawinę.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy