![thumbnail image 1](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/7dip6sj9-85074-159267-cfcd2-jttuy4pc/8f28cc39-9e3d-480f-8407-9a5d817f5b84/main/sos-paprykowo-pomidorowy.jpg)
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
3
słoik/słoiki/słoików
Poziom
--
Składniki
- 500 g czerwonej papryki
- 500 g pomidorów Lima lub innych
- 2 płaskie łyżeczki cukru
- 1 płaska łyżeczka soli
- szczypta pieprzu
- kilka listków świeżej bazylii
- kilka gałązek pietruszki
- mała gałązka tymianku
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Warzywa umyć, oczyścić i pokroić na kawałki. Włozyć do naczynia razem z ziołami i zmiksować czas 30 sek, obr.5. Gotować 30 min/ 100 st/ obr.2, podczas gotowania zdjąć miarkę. Nastepnie dodać cukier, sól, pieprz i gotować jeszcze 15 min/ 100 st/ obr.2. Gorący sos przelać do słoiczków, zakręcić i ustawić na kilka minut do góry dnem. Można zapasteryzowac przez 15 minut (niekoniecznie).
Podawać do makaronu, mięs, potraw z ryżem, do pizzy.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Witam. Czy pomidory mają być ze skórką?
Pyszny sos! Moje smaki! Będzie już zawsze gościł u mnie!
Pyszny sosik. Polecam
Zrobiłam około 20 słoików, bardzo pyszne,polecam!
Poprostu rewelacja z zabkiem czosnku do tego
Polecam, pycha
sos smaczny![Cooking 9 Cooking 9](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/cooking_9.gif)
Ja też na pewno się skuszę tylko poczekam do lata aż pomidory i papryką będą miały swój smak![tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/lol.png)
zrobiony ... będzie wspaniały podklad do pizzy![tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/smile.png)
Tak masz rację Aniu, a pomidory zimą sa bez smaku
to jest sposób na przedłużenie letniego smaku
a praca z TM jest łatwa, szybka i przyjemna. Ja sobie już nie wyobrażam życie bez mojego przyjaciela
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję![Smile](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/smile.png)
Are you sure to delete this comment ?