3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Smalec rozmaitości


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

  • 500g słoniny pokrojonej w kostkę, 200g boczku wędzonego pokrojonego w kostkę ,150g kiełbasy pokrojonej w kostkę,300g mięsa wieprzowego pokrojonego w kostkę, ½ pokrojonej w kostkę surowej papryki czerwonej, 2 jabłka, obrane ,wydrążone, 2 duże cebule prze
  • 6
    1h 30min
    Czas całkowity 1h 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. W naczyniu umieścić cebule – rozdrobnić  - 10 sek, obr.4 – wyjąć  do miski , następnie rozdrobnić jabłka – 6 sek,o br.4 – wyjąc i umieścić w drugiej misce.W naczyniu umieścić słoninę i boczek- podsmażyć  25 min, temp Varoma,obr.2, wsteczne. Dodać mięso i dalej podsmażać 20 min na tym samym zakresie. Po upływie 20 min przez otwór w pokrywie wrzucić kiełbasę i cebulę i dalej podsmażać 15 min. Następnie dodać paprykę  i przyprawy  (2 łyżki majeranku, sól i pieprz do smaku)  i podsmażać jeszcze 5 min. Następnie dodać jabłka  ,podsmażać całość kolejne 5 min.Smacznego!  

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

             


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Pyszny smalec. Robiłam bez papryki.

    Zgłoszony przez rafaliwiola na sierpnia 29, 2017 at 17:42.

    Pyszny smalec. Robiłam bez papryki.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Smalczyk rewelacja. Robiłam go już 3 razy

    Zgłoszony przez Asia01 na lutego 12, 2017 at 09:22.

    Smalczyk rewelacja. Robiłam go już 3 razy

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Smalczyk rewelacja, trzymałam go w lodówce...

    Zgłoszony przez MadziaZet na grudnia 22, 2016 at 11:29.

    Smalczyk rewelacja, trzymałam go w lodówce i jadłam po 7 miesiącach od zrobienia, nic mu się nie stało. Dziś robię kolejne tmrc_emoticons.)

    ,,Między tym, co słuszne, a tym, co błędne, rozciąga się wielka przestrzeń. Tam się spotkamy”

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Smalec lux, pozdrawiam!

    Zgłoszony przez nuta122 na listopada 19, 2016 at 12:51.

    Smalec lux, pozdrawiam!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis jest bardzo fajny. Smalec godny polecenia

    Zgłoszony przez Kasia_Karlsruhe na października 24, 2016 at 11:25.

    Przepis jest bardzo fajny. Smalec godny polecenia tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuje i  również

    Zgłoszony przez smoczek na czerwca 1, 2016 at 20:29.

    Dziękuje i  również pozdrawiam.

     

    barburka66

    dla mnie super  smak , pozdrawiam

     

     

     

     

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Szczerze mówiąc u mnie  znika

    Zgłoszony przez smoczek na czerwca 1, 2016 at 20:28.

    Szczerze mówiąc u mnie  znika w mig, ale  z tej porcji wychodzi dość duża ilość, więc przekładam  na bieżące spozycie do miseczki a resztę do pojemników i mrożę. Wyjmuję kiedy zabraknie. Polecam ten sposób. tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ile czasu można go

    Zgłoszony przez MadziaZet na maja 30, 2016 at 15:35.

    ile czasu można go przechowywać? 

    ,,Między tym, co słuszne, a tym, co błędne, rozciąga się wielka przestrzeń. Tam się spotkamy”

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • dla mnie super  smak ,

    Zgłoszony przez barburka66 na maja 23, 2015 at 18:24.

    dla mnie super  smak , pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam smalec smażymy na

    Zgłoszony przez smoczek na kwietnia 16, 2015 at 17:14.

    Witam

    smalec smażymy na najwyższym  w TM zakresie temperatury czyli na Varomie -środkowa ikonka na wyswietlaczu i pokrętłem  w prawo, aż pokaże się  napis  Varoma.Wówczas mamy ustawioną temperaturę.Mam nadzieję ,że wyjasniłam.

    Pozdrawiam i życzę wielu udanych potraw w Thermomixie.! tmrc_emoticons.)

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jestem nowym posiadaczem

    Zgłoszony przez krystynatomek na kwietnia 15, 2015 at 19:47.

    Jestem nowym posiadaczem thermomixa TM5 i nie wiem w jakiej temperaturze smażyc ten smalczyk z opisu musi być super.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Samlec super. Polecam

    Zgłoszony przez Ppiioottrr na marca 12, 2015 at 19:35.

    Samlec super. Polecam tmrc_emoticons.;-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dziękuję  i serdecznie

    Zgłoszony przez marzka13 na stycznia 20, 2015 at 13:49.

    Bardzo dziękuję  i serdecznie pozdrawiam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • łyżeczka to  za mało - łyzka

    Zgłoszony przez smoczek na stycznia 20, 2015 at 13:32.

    łyżeczka to  za mało - łyzka płaska soli -powiedzmy (powinno być dobrze) , łyżeczka pieprzu i ze dwie łyzki majeranku. Ja  najczęściej próbuję w trakcie i ewentualnie  dodaję jeszcze .

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ok a jeżeli mogłabym prosić

    Zgłoszony przez marzka13 na stycznia 20, 2015 at 13:28.

    ok a jeżeli mogłabym prosić jeszcze konkretniej 1łyżeczka soli ?...bo tak na oko to...

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • [quote=marzka13] Witam

    Zgłoszony przez smoczek na stycznia 20, 2015 at 13:25.

    [quote=marzka13]

    Witam chciałbym wypróbować przepis ale przy czytaniu natknęłam się na perwne braki...jest napisane ,żeby dodać przyprawy natomiast w składnikach ich brak? czy mogę prosić o szczegóły ?

    Pozdrawiam

     

     Witam, przepraszam ,że tak późno odpowiadam,ale dopiero dzisiaj zauważyłam wpis. Ostatnio rzadko goszczę na przepisowni i pewne rzeczy umknęły mi. Widzę ,że przepis nie do końca "zapisał się " - oczywiście chodzi o pieprz ,sól i majeranek.Pozdrawiam

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Poprostu MIODZIO -palce lizać

    Zgłoszony przez Matyldatka na stycznia 20, 2015 at 11:30.

    Poprostu MIODZIO -palce lizać -do tego własnoręcznie przygotowany chlebek i uczta ze hey  Pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam chciałbym wypróbować

    Zgłoszony przez marzka13 na stycznia 13, 2015 at 19:22.

    Witam chciałbym wypróbować przepis ale przy czytaniu natknęłam się na perwne braki...jest napisane ,żeby dodać przyprawy natomiast w składnikach ich brak? czy mogę prosić o szczegóły ?

    Pozdrawiam

     

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super pyszny

    Zgłoszony przez malgorzata37 na grudnia 22, 2014 at 18:33.

    Super pyszny Cooking 1

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Smalec jest przepyszny, palce

    Zgłoszony przez monka2016 na października 18, 2014 at 14:28.

    Smalec jest przepyszny, palce lizać tmrc_emoticons.;)

     

    Monia

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Smalec jest przepyszny, palce

    Zgłoszony przez monka2016 na października 18, 2014 at 14:27.

    Smalec jest przepyszny, palce lizać tmrc_emoticons.;)

     

    Monia

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dodany do wypròbowania,

    Zgłoszony przez veronicab71 na listopada 21, 2013 at 19:42.

    Dodany do wypròbowania, Malgosiu Big Smile Big Smile Love Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • I ja również pozdrawiam

    Zgłoszony przez Monia i Heniu na października 28, 2013 at 12:04.

    I ja również pozdrawiam Małgosię tmrc_emoticons.D i smalec wypróbuję tmrc_emoticons.D

    Jeśli coś Ci nie wychodzi użyj Thermomixa tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • O to nowa wersja smalcu. W

    Zgłoszony przez Lidka Abramowicz na października 28, 2013 at 09:28.

    O to nowa wersja smalcu. W Twoim wydaniu na pewno smaczne.tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.-) Smile" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" alt="tmrc_emoticons.)" width="19" height="19"> POZDRAWIAM Cię Małgosiu Love" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/love.png" alt="Love" width="19" height="19">

    Lidka Abramowicz

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze