3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Smalec rozmaitości


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

  • 500g słoniny pokrojonej w kostkę, 200g boczku wędzonego pokrojonego w kostkę ,150g kiełbasy pokrojonej w kostkę,300g mięsa wieprzowego pokrojonego w kostkę, ½ pokrojonej w kostkę surowej papryki czerwonej, 2 jabłka, obrane ,wydrążone, 2 duże cebule prze
  • 6
    2h 45min
    Czas całkowity 1h 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

  1. W naczyniu umieścić cebule – rozdrobnić  - 10 sek, obr.4 – wyjąć  do miski , następnie rozdrobnić jabłka – 6 sek,o br.4 – wyjąc i umieścić w drugiej misce.W naczyniu umieścić słoninę i boczek- podsmażyć  25 min, temp Varoma,obr.2, wsteczne. Dodać mięso i dalej podsmażać 20 min na tym samym zakresie. Po upływie 20 min przez otwór w pokrywie wrzucić kiełbasę i cebulę i dalej podsmażać 15 min. Następnie dodać paprykę  i przyprawy  (2 łyżki majeranku, sól i pieprz do smaku)  i podsmażać jeszcze 5 min. Następnie dodać jabłka  ,podsmażać całość kolejne 5 min.Smacznego!  

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

             


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Marzenamagdalena:...

    Zgłoszony przez Scoia na lipca 19, 2020 at 09:25.

    Marzenamagdalena:

    Słonina pokrojona w niewielką kosteczkę to kwintesencja smaku smalczyku tmrc_emoticons.) Moja małżonka, nie gustująca w tak tłustych potrawach, zajada się aż miło. Twierdzi, że to bardziej "mięso ze smalcem", bo rzeczywiście bogactwo mięsiwa.

    Od siebie dodam jeszcze, że jeśli ktoś ma dostęp do słonin litewskich (paprykowych, pieprzowych, etc.) to takie zróżnicowanie jeszcze dopala, znakomity już, smak. Zapewne Rosjanie, Łotysze, Ukraińcy mają podobne, ale nie wiem.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam serdecznie, ...

    Zgłoszony przez Marzenamagdalena na marca 16, 2020 at 13:53.

    Witam serdecznie,
    czy zamiast słoniny mogę fodać smalec? I w którym momencie przyrządzania?
    Pozdrawiam🤗

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Palce lizać. Smalec pyszny .

    Zgłoszony przez kokoszka333 na stycznia 13, 2020 at 19:05.

    Palce lizać. Smalec pyszny Smile.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pychota! Pierwszy raz robiłam smalec i będę go...

    Zgłoszony przez Ida73 na września 1, 2018 at 00:40.

    Pychota! Pierwszy raz robiłam smalec i będę go robić chyba zawsze Smile!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszny smalec. Robiłam bez papryki.

    Zgłoszony przez rafaliwiola na sierpnia 29, 2017 at 17:42.

    Pyszny smalec. Robiłam bez papryki.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Smalczyk rewelacja. Robiłam go już 3 razy

    Zgłoszony przez Asia01 na lutego 12, 2017 at 09:22.

    Smalczyk rewelacja. Robiłam go już 3 razy

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Smalczyk rewelacja, trzymałam go w lodówce...

    Zgłoszony przez MadziaZet na grudnia 22, 2016 at 11:29.

    Smalczyk rewelacja, trzymałam go w lodówce i jadłam po 7 miesiącach od zrobienia, nic mu się nie stało. Dziś robię kolejne tmrc_emoticons.)

    ,,Między tym, co słuszne, a tym, co błędne, rozciąga się wielka przestrzeń. Tam się spotkamy”

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Smalec lux, pozdrawiam!

    Zgłoszony przez nuta122 na listopada 19, 2016 at 12:51.

    Smalec lux, pozdrawiam!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis jest bardzo fajny. Smalec godny polecenia

    Zgłoszony przez Kasia_Karlsruhe na października 24, 2016 at 11:25.

    Przepis jest bardzo fajny. Smalec godny polecenia tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuje i  również

    Zgłoszony przez smoczek na czerwca 1, 2016 at 20:29.

    Dziękuje i  również pozdrawiam.

     

    barburka66

    dla mnie super  smak , pozdrawiam

     

     

     

     

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Szczerze mówiąc u mnie  znika

    Zgłoszony przez smoczek na czerwca 1, 2016 at 20:28.

    Szczerze mówiąc u mnie  znika w mig, ale  z tej porcji wychodzi dość duża ilość, więc przekładam  na bieżące spozycie do miseczki a resztę do pojemników i mrożę. Wyjmuję kiedy zabraknie. Polecam ten sposób. tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ile czasu można go

    Zgłoszony przez MadziaZet na maja 30, 2016 at 15:35.

    ile czasu można go przechowywać? 

    ,,Między tym, co słuszne, a tym, co błędne, rozciąga się wielka przestrzeń. Tam się spotkamy”

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • dla mnie super  smak ,

    Zgłoszony przez barburka66 na maja 23, 2015 at 18:24.

    dla mnie super  smak , pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam smalec smażymy na

    Zgłoszony przez smoczek na kwietnia 16, 2015 at 17:14.

    Witam

    smalec smażymy na najwyższym  w TM zakresie temperatury czyli na Varomie -środkowa ikonka na wyswietlaczu i pokrętłem  w prawo, aż pokaże się  napis  Varoma.Wówczas mamy ustawioną temperaturę.Mam nadzieję ,że wyjasniłam.

    Pozdrawiam i życzę wielu udanych potraw w Thermomixie.! tmrc_emoticons.)

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jestem nowym posiadaczem

    Zgłoszony przez krystynatomek na kwietnia 15, 2015 at 19:47.

    Jestem nowym posiadaczem thermomixa TM5 i nie wiem w jakiej temperaturze smażyc ten smalczyk z opisu musi być super.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Samlec super. Polecam

    Zgłoszony przez Ppiioottrr na marca 12, 2015 at 19:35.

    Samlec super. Polecam tmrc_emoticons.;-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dziękuję  i serdecznie

    Zgłoszony przez marzka13 na stycznia 20, 2015 at 13:49.

    Bardzo dziękuję  i serdecznie pozdrawiam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • łyżeczka to  za mało - łyzka

    Zgłoszony przez smoczek na stycznia 20, 2015 at 13:32.

    łyżeczka to  za mało - łyzka płaska soli -powiedzmy (powinno być dobrze) , łyżeczka pieprzu i ze dwie łyzki majeranku. Ja  najczęściej próbuję w trakcie i ewentualnie  dodaję jeszcze .

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ok a jeżeli mogłabym prosić

    Zgłoszony przez marzka13 na stycznia 20, 2015 at 13:28.

    ok a jeżeli mogłabym prosić jeszcze konkretniej 1łyżeczka soli ?...bo tak na oko to...

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • [quote=marzka13] Witam

    Zgłoszony przez smoczek na stycznia 20, 2015 at 13:25.

    [quote=marzka13]

    Witam chciałbym wypróbować przepis ale przy czytaniu natknęłam się na perwne braki...jest napisane ,żeby dodać przyprawy natomiast w składnikach ich brak? czy mogę prosić o szczegóły ?

    Pozdrawiam

     

     Witam, przepraszam ,że tak późno odpowiadam,ale dopiero dzisiaj zauważyłam wpis. Ostatnio rzadko goszczę na przepisowni i pewne rzeczy umknęły mi. Widzę ,że przepis nie do końca "zapisał się " - oczywiście chodzi o pieprz ,sól i majeranek.Pozdrawiam

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Poprostu MIODZIO -palce lizać

    Zgłoszony przez Matyldatka na stycznia 20, 2015 at 11:30.

    Poprostu MIODZIO -palce lizać -do tego własnoręcznie przygotowany chlebek i uczta ze hey  Pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam chciałbym wypróbować

    Zgłoszony przez marzka13 na stycznia 13, 2015 at 19:22.

    Witam chciałbym wypróbować przepis ale przy czytaniu natknęłam się na perwne braki...jest napisane ,żeby dodać przyprawy natomiast w składnikach ich brak? czy mogę prosić o szczegóły ?

    Pozdrawiam

     

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super pyszny

    Zgłoszony przez malgorzata37 na grudnia 22, 2014 at 18:33.

    Super pyszny Cooking 1

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Smalec jest przepyszny, palce

    Zgłoszony przez monka2016 na października 18, 2014 at 14:28.

    Smalec jest przepyszny, palce lizać tmrc_emoticons.;)

     

    Monia

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Smalec jest przepyszny, palce

    Zgłoszony przez monka2016 na października 18, 2014 at 14:27.

    Smalec jest przepyszny, palce lizać tmrc_emoticons.;)

     

    Monia

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dodany do wypròbowania,

    Zgłoszony przez veronicab71 na listopada 21, 2013 at 19:42.

    Dodany do wypròbowania, Malgosiu Big Smile Big Smile Love Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • I ja również pozdrawiam

    Zgłoszony przez Monia i Heniu na października 28, 2013 at 12:04.

    I ja również pozdrawiam Małgosię tmrc_emoticons.D i smalec wypróbuję tmrc_emoticons.D

    Jeśli coś Ci nie wychodzi użyj Thermomixa Wink

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • O to nowa wersja smalcu. W

    Zgłoszony przez Lidka Abramowicz na października 28, 2013 at 09:28.

    O to nowa wersja smalcu. W Twoim wydaniu na pewno smaczne.tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.-) Smile" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" alt="tmrc_emoticons.)" width="19" height="19"> POZDRAWIAM Cię Małgosiu Love" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/love.png" alt="Love" width="19" height="19">

    Lidka Abramowicz

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze