3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Serek jogurtowy


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

Składniki:

  • 1/2 l mleka sojowego
  • bakteryjna kultura do jogurtu
5

Przygotowanie

  1. Przygotować jogurt według mojego przepisu: jogurt sojowy.

  2. Powstały jogurtowy skrzep kroimy nożem, delikatnie przelewamy na gazę ułożoną na sicie.

  3. Serek zostawiamy do ocieknięcia w lodówce na ok. 24 godz.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Powstałego skrzepu nie mieszamy w Closed lid, gdyż zrobi się rzadki i "przeleci" przez gazę.

Serek ma bardzo delikatny smak, możemy go dowolnie przyprawiać na ostro lub słdko.

Z podanej porcji otrzymujemy ok 150g serka.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy