Składniki
0 porcja/porcje/porcji
Składniki:
- 1/2 l mleka sojowego
- bakteryjna kultura do jogurtu
-
6
34h 0min
Czas całkowity 34h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
Przygotować jogurt według mojego przepisu: jogurt sojowy.
Powstały jogurtowy skrzep kroimy nożem, delikatnie przelewamy na gazę ułożoną na sicie.
Serek zostawiamy do ocieknięcia w lodówce na ok. 24 godz.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Powstałego skrzepu nie mieszamy w "Blokada naczynia miksującego" , gdyż zrobi się rzadki i "przeleci" przez gazę.
Serek ma bardzo delikatny smak, możemy go dowolnie przyprawiać na ostro lub słdko.
Z podanej porcji otrzymujemy ok 150g serka.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz