Składniki
- pół opakowana szpinaku świeżego (można kupić w Tesco i Realu)
- 10 dag piersi z kurczaka
- cztery łyżki oliwy z oliwek
- paczka płatków migdałowych
- kilka suszonych pomidorów
-
6
10min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
1/ Pierś z kurczaka wkładamy do naczyna, zalewamy wodą tak aby była zakryta, solimy i gotujemy- czas 10 min, obr 1 wsteczne, temp 100
2/ Po ugotowaniu miksujemy - 5 sek, obr 6
3/ do zmiksowanej masy dodajemy oliwę i przyprawy:zioła, bazylię - obr wsteczne 2, 10 sek, gotowy sos przekładamy do miseczki
4/ do naczynia wkładamy pomidory, 5 sek, obr 4
5/Płatki migdałowe prażymy na suchej patenlni aż uzyskają lekko złocisty kolor
6/Liście szpinaku płuczemy w wodzie, układamy w naczyniu, posypujemy
pomidorami pokrojonymi na drobne cząsteczki, polewamy oliwą i
posypujemy płatkami migdałowymi, pychotka
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzJutro zrobię... ale dodam też
Jutro zrobię... ale dodam też prażonego słonecznika i nadziewane papryczki i może mozzarellę... Dam znać, jak wyszło...
Pyszne!!!!
Pyszne!!!!