 
                                            
                                    Składniki
- pół opakowana szpinaku świeżego (można kupić w Tesco i Realu)
- 10 dag piersi z kurczaka
- cztery łyżki oliwy z oliwek
- paczka płatków migdałowych
- kilka suszonych pomidorów
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1/ Pierś z kurczaka wkładamy do naczyna, zalewamy wodą tak aby była zakryta, solimy i gotujemy- czas 10 min, obr 1 wsteczne, temp 100 - 2/ Po ugotowaniu miksujemy - 5 sek, obr 6 - 3/ do zmiksowanej masy dodajemy oliwę i przyprawy:zioła, bazylię - obr wsteczne 2, 10 sek, gotowy sos przekładamy do miseczki - 4/ do naczynia wkładamy pomidory, 5 sek, obr 4 
 5/Płatki migdałowe prażymy na suchej patenlni aż uzyskają lekko złocisty kolor
 6/Liście szpinaku płuczemy w wodzie, układamy w naczyniu, posypujemy
 pomidorami pokrojonymi na drobne cząsteczki, polewamy oliwą i
 posypujemy płatkami migdałowymi, pychotka
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
 
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Jutro zrobię... ale dodam też prażonego słonecznika i nadziewane papryczki i może mozzarellę... Dam znać, jak wyszło...
Pyszne!!!!