Tu jesteś:
PRZEPIS NA THERMOMIX ®
4
Składniki
5 porcja/porcje/porcji
Ryż z kalafiora (low carb, keto, dieta ketogeniczna, dieta niskowęglowodanowa)
- duży kalafior, same różyczki
-
6
30min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- [color=#262626; font-family: -apple-system, system-ui, 'Segoe UI', Roboto, Helvetica, Arial, sans-serif]Połowę różyczek kalafiora rozdrabniamy 8s/obr.5, przekładamy na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Drugą połowę rozdrabniamy w ten sam sposób i też przekładamy na blachę. [/color]
- [color=#262626; font-family: -apple-system, system-ui, 'Segoe UI', Roboto, Helvetica, Arial, sans-serif]Całość solimy i polewamy [/color][color=#262626; font-family: -apple-system, system-ui, 'Segoe UI', Roboto, Helvetica, Arial, sans-serif]trochę oliwą, mieszamy łyżką i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200st (góra-dół) na 15min (w połowie pieczenia najlepiej nasz "ryż" zamieszać). [/color]
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz