Tu jesteś:
4
Składniki
- 200 g białego ryżu
- 1 średnia marchewka
- 1 TM rodzynek
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżeczka soli
- 4 łyżki oliwy
-
6
-
7Czas całkowity
-
8Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
9
5
Przygotowanie
-
Do naczynia miksującego wlać 400ml wody. Ryż wsypać do koszyczka i ugotować temp: Varoma, czas: 20 min, obrót poz. 1.
Wyjąć ugotowany ryż, wylać wodę z naczynia.
Do naczynia włożyć marchewkę i rozdrobnić czas: 8s, obrót poz.4.
Dodać pozostałe składniki oprócz ryżu i smażyć temperatura Varoma, czas 8 min, obroty wsteczne poz.2.
Dwie minuty przed końcem włożyć ryż i całość wymieszać.
Podawać jako dodatek do mięs.
10
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz