3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ryż po afgańsku


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

  • 200 g białego ryżu
  • 1 średnia marchewka
  • 1 TM rodzynek
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • 4 łyżki oliwy
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego wlać 400ml wody. Ryż wsypać do koszyczka i ugotować temp: Varoma, czas: 20 min, obrót poz. 1.

    Wyjąć ugotowany ryż, wylać wodę z naczynia.

    Do naczynia włożyć marchewkę i rozdrobnić czas: 8s, obrót poz.4.

    Dodać pozostałe składniki oprócz ryżu i smażyć  temperatura Varoma, czas 8 min, obroty wsteczne poz.2.

    Dwie minuty przed końcem włożyć ryż i całość wymieszać.

    Podawać jako dodatek do mięs.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy