Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
Przyprawa do piernika
- 60 gramów laski cynamonu
- 15 gramów imbir, suszony, mielony
- 15 gramów goździka, mielonego
- 20 gramów kardamonu, mielonego
- 15 gramów gałki muszkatołowej, mielonej
- 12 gramów ziarna ziela angielskiego
- 8 gramów ziarna pieprzu czarnego
- 8 gramów ziarna kawy
-
6
20min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- W misie odważyć
1. 60 gramów laski cynamonu
2.15 gramów imbir, suszony, mielony
3.15 gramów goździka, mielonego
4.20 gramów kardamonu, mielonego
5.15 gramów gałki muszkatołowej, mielonej
6.12 gramów ziarna ziela angielskiego
7. 8 gramów ziarna pieprzu czarnego
8. 8 gramów ziarna kawy - Skladniki zmielic
1 min/obr. 9
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz -
Kopystka
kup teraz
11
Porady
Wszystkie skladniki zmielic, hotowa przyprawe trzymać w szczelnym pojemniku w lodówce
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz