Tu jesteś:
4
Składniki
0 słoik/słoiki/słoików
- 1 kg węgierek,wypestkowanch,ze skórką
- 500 g cukru żelującego, 3;1
- sok wyciśnięty z połowy cytryny
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
śliwki umiescić w "Blokada naczynia miksującego" 10sek."Obroty wsteczne" 8,dodac cukier i zmiksować 6sek "Obroty wsteczne" 6.Wlac sok z cytryny.Gotować 13 min.100stopni "Brak obrotów wstecznych" 3.Rozlać do słoików i odwrócić je do góry dnem.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzpowidla z cukrem zelujacym?
powidla z cukrem zelujacym? powidla maja zgestniec same w sobie dlatego dlugo je przezmazamy
wyszedl ci dzem
pewnie dobry ale po 13 minutach gotrowania nie osiagnie sie powidel
w kazdym badz razie fajnie ze umiescilas przepis
Cukier żelujący zawiera
Cukier żelujący zawiera środki konserwujace : regulator kwasowosci: kwasek cytrynowy , środki konserwujace kwas sorbowy ew Sarbinowo potasu. Jaki jest sens do zdrowej śliwki dodawać chemie ?. Dla mnie przepis bez wartości taki sam dzem kupię w sklepie. Pozdrawiam.
Bardzo fajny przepis. Wczoraj
Bardzo fajny przepis. Wczoraj zrobiłem kilka słoiczków a jeden został na dziś do spróbowania. Co prawda nie są to powidła tylko dżem, ale i tak jest ok. (Śliwki oczywiście ze skórkami). Pozdrawiam
Śliweczki obrane, czy razem
Śliweczki obrane, czy razem ze skórką?