3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

powidła z węgierek


Wydrukuj:
4

Składniki

0 słoik/słoiki/słoików

  • 1 kg węgierek,wypestkowanch,ze skórką
  • 500 g cukru żelującego, 3;1
  • sok wyciśnięty z połowy cytryny
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. śliwki umiescić w Closed lid 10sek.Counter-clockwise operation8,dodac cukier i zmiksować 6sek Counter-clockwise operation6.Wlac sok z cytryny.Gotować 13 min.100stopni No counter-clockwise operation3.Rozlać do słoików i odwrócić je do góry dnem.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • powidla z cukrem zelujacym?

    Zgłoszony przez frati na października 24, 2013 at 19:13.

    powidla z cukrem zelujacym? powidla maja zgestniec same w sobie dlatego dlugo je przezmazamy

    wyszedl ci dzem

    pewnie dobry ale po 13 minutach gotrowania nie osiagnie sie powidel

    w kazdym badz razie fajnie ze umiescilas przepis

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Cukier  żelujący zawiera

    Zgłoszony przez andrzej.ast na sierpnia 25, 2012 at 10:42.

    Cukier  żelujący zawiera środki konserwujace : regulator kwasowosci:  kwasek cytrynowy , środki konserwujace  kwas sorbowy  ew Sarbinowo potasu.   Jaki jest sens do zdrowej śliwki dodawać chemie ?. Dla mnie przepis bez wartości taki sam dzem kupię w sklepie.  Pozdrawiam. 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo fajny przepis. Wczoraj

    Zgłoszony przez dzidektrbn na września 7, 2011 at 23:07.

    Bardzo fajny przepis. Wczoraj zrobiłem kilka słoiczków a jeden został na dziś do spróbowania. Co prawda nie są to powidła tylko dżem, ale i tak jest ok. (Śliwki oczywiście ze skórkami). Pozdrawiam

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Śliweczki obrane, czy razem

    Zgłoszony przez leniut na września 7, 2011 at 00:12.

    Śliweczki obrane, czy razem ze skórką?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze