3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Powidła śliwkowe extra


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

  • 1200g śliwek (waga po usunięciu pestek),100 g śliwek suszonych, 50-100g cukru.

  • 1200g śliwek (waga po usunięciu pestek),100 g śliwek suszonych, 50-100g cukru.
  • 6
    1h 0min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Śliwki suszone umieścić w naczyniu, rozdrobnić 10 sek/obr.10.Dodać pozostałe składniki i gotować 50 min - temp. Varoma, obroty wsteczne. Na pokrywkę nałożyć miarkę . Po 6-7 min, miarkę zdjąć ,zastępując ją koszyczkiem. Po ugotowaniu powideł nie miksujemy ich.

    Uwaga:
    W październiku śliwki osiągają największą słodycz. W związku z tym cukru potrzeba niewiele. Poza tym śliwki suszone w tym przypadku nadają powidłom bardziej ciemny kolor, jak również smak prawdziwych „babcinych” powideł.
    Smacznego
10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Powidła są genialne, robiłam aż z 4 porcji ...

    Zgłoszony przez MałaMi na września 11, 2017 at 12:49.

    Powidła są genialne, robiłam aż z 4 porcji tmrc_emoticons.-) pycha!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Powidła super, palce lizać. Mi wyszły 3...

    Zgłoszony przez Nika83 na lipca 28, 2017 at 15:12.

    Powidła super, palce lizać. Mi wyszły 3 niewielkie słoiczki więc będę musiała dorobić więcej tmrc_emoticons.) Niestety śliwki trochę przywarły do TM.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Naprawdę extra. Pycha. 

    Zgłoszony przez annasa77 na września 7, 2016 at 18:00.

    Naprawdę extra. Pycha. 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Właśnie zrobiłam.

    Zgłoszony przez annasa77 na września 6, 2016 at 19:05.

    Właśnie zrobiłam. Przepyszne. 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo smaczne

    Zgłoszony przez aswie na sierpnia 30, 2016 at 16:34.

    Bardzo smaczne tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Smaczny i łatwy w wykonaniu.

    Zgłoszony przez katarzynakry na sierpnia 26, 2016 at 16:32.

    Smaczny i łatwy w wykonaniu. 45 min

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Są rewelacyjne. Gorąco

    Zgłoszony przez kokolidek na października 3, 2015 at 16:14.

    Są rewelacyjne. Gorąco polecam Big Smile Love

    Pozdr. Ala                   Lepiej zaliczać się do niektórych niż do wszystkich

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Cieszę sie. Pozdrawiam

    Zgłoszony przez smoczek na września 26, 2015 at 09:27.

    Cieszę sie. tmrc_emoticons.) Pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja wstawiłam na 45min

    Zgłoszony przez ilcia na sierpnia 27, 2015 at 16:26.

    Ja wstawiłam na 45min obr2/temp100st i wyszły super. Smakują nieziemsko tmrc_emoticons.) Polecam, bo naprawdę smakują jak te babcine powidła tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dzisiaj próbuję!

    Zgłoszony przez Ewawis na sierpnia 31, 2014 at 12:21.

    Dzisiaj próbuję!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wypròbuje :bigsmile:

    Zgłoszony przez veronicab71 na listopada 21, 2013 at 19:49.

    Wypròbuje Big Smile Big Smile

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Gabrysiu, oczywiście możesz

    Zgłoszony przez smoczek na października 24, 2013 at 21:17.

    Gabrysiu, oczywiście możesz gotować 30 minut. Kwestia co  kto lubi tmrc_emoticons.;) Ja przetestowałam   gotowanie powideł  już na różne sposoby i doszłam do wniosku ,iż właśnie  taki sposób mi odpowiada. Pozdrawiam serdecznie  i może jednak kiedyś  wypróbujesz mój sposób tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis dodany do

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na października 23, 2013 at 16:33.

    Przepis dodany do wypróbowania Love Pozdrawiam Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuję za przepis - teraz

    Zgłoszony przez kokolidek na października 23, 2013 at 07:23.

    Dziękuję za przepis - teraz nie bardzo mam czas, ale zamrożę trochę śliwką i póżniej zrobię z tego przepisu.

    Pozdr. Ala                   Lepiej zaliczać się do niektórych niż do wszystkich

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Coś nowego z tym dodatkiem

    Zgłoszony przez gabi49 na października 22, 2013 at 22:36.

    Coś nowego z tym dodatkiem suszonych śliwek.   Warto wypróbować.  Big Smile Myślę jednak, że 50 minut w temp. Varoma to za długo. Według moich doświadczń wystarczy 1/2 godziny i cały czas na pokrywie koszyczek dla lepszego odparowania. tmrc_emoticons.;)

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze