3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Podgrzybek suszony - mielony


Wydrukuj:
4

Składniki

1 słoik/słoiki/słoików

Podgrzybek suszony - mielony

  • 100 g podgrzybek suszony, lub inne grzyby
5

Przygotowanie

    Mielone suszone grzyby
  1. wsypać suszone grzyby i zmielić 90s. obr. 10
  2. Odczekać przynajmniej minutę ponieważ z grzybów kurzy się jak w cementowni i wsypać do szczelnego naczynia
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Grzyby muszą być koniecznie bardzo suche.
Można zmielić dowolne grzyby, bądź ich mieszankę.

Zmielone grzyby dodaję do sosów lub innych potraw aby uzuskać szybko aromat i smak grzybowy tmrc_emoticons.)

Dawkowanie: około jednej czubatej łyżeczki na 250g sosu lub na 500 gram innej potrawy (np. bigos)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • super pomysł z pewnością wykorzystam

    Zgłoszony przez niucha22 na lipca 12, 2017 at 20:44.

    super pomysł z pewnością wykorzystam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze