3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Podgrzybek suszony - mielony


Wydrukuj:
4

Składniki

1 słoik/słoiki/słoików

Podgrzybek suszony - mielony

  • 100 g podgrzybek suszony, lub inne grzyby
  • 6
    4min
    Czas całkowity 3min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Mielone suszone grzyby
  1. wsypać suszone grzyby i zmielić 90s. obr. 10
  2. Odczekać przynajmniej minutę ponieważ z grzybów kurzy się jak w cementowni i wsypać do szczelnego naczynia
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Grzyby muszą być koniecznie bardzo suche.
Można zmielić dowolne grzyby, bądź ich mieszankę.

Zmielone grzyby dodaję do sosów lub innych potraw aby uzuskać szybko aromat i smak grzybowy tmrc_emoticons.)

Dawkowanie: około jednej czubatej łyżeczki na 250g sosu lub na 500 gram innej potrawy (np. bigos)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • super pomysł z pewnością wykorzystam

    Zgłoszony przez niucha22 na lipca 12, 2017 at 20:44.

    super pomysł z pewnością wykorzystam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze