Tu jesteś:
4
Składniki
1 słoik/słoiki/słoików
Podgrzybek suszony - mielony
- 100 g podgrzybek suszony, lub inne grzyby
-
6
4min
Czas całkowity 3minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- wsypać suszone grzyby i zmielić 90s. obr. 10
- Odczekać przynajmniej minutę ponieważ z grzybów kurzy się jak w cementowni i wsypać do szczelnego naczynia
Mielone suszone grzyby
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Grzyby muszą być koniecznie bardzo suche.
Można zmielić dowolne grzyby, bądź ich mieszankę.
Zmielone grzyby dodaję do sosów lub innych potraw aby uzuskać szybko aromat i smak grzybowy
Dawkowanie: około jednej czubatej łyżeczki na 250g sosu lub na 500 gram innej potrawy (np. bigos)
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzsuper pomysł z pewnością wykorzystam
super pomysł z pewnością wykorzystam