3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
  • thumbnail image 5
  • thumbnail image 6
  • thumbnail image 7
  • thumbnail image 8
  • thumbnail image 9
  • thumbnail image 10
  • thumbnail image 11
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

pikantne kiełbaski faszerowane na chlebek


Wydrukuj:
4

Składniki

4 kawałek/kawałki/kawałków

przyprawy do obtoczenia kiełbasek

  • chili w proszku,przyprawa do wieprzowiny ,przyprawa do karczku

farsz

  • pieprz cayenne opcjonalnie
  • 500g mięsa gulaszowego z szynki,2 liście bazyli,3 ząbki czosnku,łyzka pieprzu,łyżeczka soli ziołowej wykonanej w TM, 230g surowego wędzonego boczku,pokrojonego na kawałki,pół czerwonej papryki bez nasion,3 pieczarki,1 łyżki przyprawy do wieprzowiny majera
  • 6
    1h 0min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
5

Przygotowanie

  1. wrzucić do naczynia wszystkie składniki zmiksowane,przyprawy i wymieszać 45s/Closed lid/Dough mode przełozyć do miski,do naczynia nalać wodę 800g

  2. uformowac z mięsa wałki obtoczyc w przyprawach pikantnych,zwinąć w folię i ułozyć na dolnej przystawce varoma.nałozyc na pokrywę naczynia przykryc pokrywką i gotowac  45min/varoma/obr1

  3. do naczynia wrzucictmrc_emoticons.papryke,pieczarki,liście bazylii zmiksować 5s/obr4,wyjąć do miseczki

  4. wrzucić czosnek zmiksować 3s/obr9 sprawdzic czy rozdrobniony został dokladnie czosnek jeśli nie zgarnąć kopystka na dno naczynia i powtórzyc czynność,wrzucic połowę porcji mięsa lekko zmrożonego pokrojone w kostkę(ja dałam już gotowe mięso gulaszowe z szynki pokrojone na kawałki w paczce z lidla),zmiksować 10s/obr10-9 przełozyć do innego naczynia powtórzyc czynnosc z kolejną porcją,przełozyc do naczynia z pierwszą częścią mięsa,wrzucić boczek pokrojony na kawałki zmiksowac 12s/obr10 

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

można dodac do środka rownież więcej przypraw jak kto woli,obtoczyc na łagodno,my lubimy pikantno tmrc_emoticons.)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • wygląda fajnie ale nie mogę się połapać w tym...

    Zgłoszony przez agnieszzka na sierpnia 26, 2017 at 13:08.

    wygląda fajnie ale nie mogę się połapać w tym przepisie... najpierw uformować wałki a potem wymieszać z przyprawami?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Superrrr!!!! :bigsmile:

    Zgłoszony przez slym na marca 19, 2015 at 10:35.

    Superrrr!!!! Big Smile Big Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super przepis ,muszę zrobić

    Zgłoszony przez malgorzata 12 na czerwca 28, 2014 at 20:00.

    Super przepis ,muszę zrobić te kiełbaski Big Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Kiełbaska zrobiona  :D :D

    Zgłoszony przez magi1 na listopada 24, 2013 at 19:18.

    Kiełbaska zrobiona  tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D bardzo smakowała  tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D polecam  tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

    Dziękuję tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • przepraszam już dodaje

    Zgłoszony przez agulinka na listopada 15, 2013 at 14:48.

    tmrc_emoticons.) przepraszam już dodaje normalnie zjadłam po drodzę Big Smile

    polecam ta w chili obtoczona to pikantnaaaa :O :O Cooking 2

    Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobie taka kielbaske ale z

    Zgłoszony przez magi1 na listopada 15, 2013 at 08:19.

    Zrobie taka kielbaske ale z miesa drobiowego a polowe z wieprzowego tmrc_emoticons.D Moja druga polowa bardzo lubi pikantne tmrc_emoticons.D Agus a ile tego boczku potrzeba???

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

    Dziękuję tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :DBardzo dobry przepis Dzięki

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na listopada 15, 2013 at 07:30.

    tmrc_emoticons.DBardzo dobry przepis Dzięki za przypomnienie .

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze