3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pasztet świąteczny


Wydrukuj:
4

Składniki

2 porcja/porcje/porcji

  • 500 g podgardla lub boczku -Ugotowane
  • 500 g mięsa z kurczaka- Ugotowane
  • 300 g wątroby, drobiowej-Usmazyć
  • 3 czerstwe bułki
  • 4 jaja
  • gałka muszkatołowa
  • sól pieprz
  • marchewka
  • seler
  • pietruszka
  • bułka tarta
  • tłuszcz do blachy
  • 6
    4h 0min
    Czas całkowity 3h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Marchewke, selera, pietruszka, opieczoną cebule  ugotowac na parze w 90C/obr.3/ok.30min. tak by było miekkie. Mięso obieramy z kości i kroimy na mniejsze kalawki, warzywa studzimy, bułke moczymy. wszystko razem mielimy etapami po 20s/obr10 tak by nie było zbyt duzych grudek mięsa mieszamy z żółtkami z ubitymi na sztywno białkami, doprawiamy pieprzem sola gałką muszkatołową według smaku i upodoban mieszamy 20s/obr6. masa musi mieć kosystencję gestej smietanki. Mase wkładamy do foremek natłuszczonych i posypanych bułka tartą. pieczemy w 180C ok 1godz.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz