3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pasta jajeczna z twarogiem


Wydrukuj:
4

Składniki

10 porcja/porcje/porcji

twaróg

  • 200 g twaróg półtłusty
  • 5 jajek na twardo
  • 1 pęczków szczypiorku, świeżego
  • 1 czubatych łyżek majonezu kieleckiego
  • 2 łyżki śmietany lub jogurtu naturalnego
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 6
    20min
    Czas całkowity 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Jaja gotujemy na twardo.

    Do Closed lid wrzucamy pęczek szczypiorku przekrojonego na pół, zakładamy pokrywę wraz z miarką i włączamy obroty 8/3s. Sprawdzić stan rozdrobnienia, jeżeli potrzeba zgarnąć Gentle stir setting szczypiorek ze ścianek naczynia i powtórzyć.

    Wrzucić jajka obrane i przekrojone na pół. Miksować obr 3,5/20s.

    Dodać ser lekko rozdrobniony palcami, majonez, śmietanę, sól i pieprz i mieszać obr 3,5/2s.

    Podawać ze świeżym pieczywem.

    Smacznego tmrc_emoticons.)

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Zamiast śmietany i majonezu można użyć jogurtu naturalnego tmrc_emoticons.) będzie bardziej fit tmrc_emoticons.;)

Można również zrobić wersję z rzodkiewką lub cebulką.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz