Tu jesteś:
4
Składniki
0 porcja/porcje/porcji
PARMEZAN
- 150 g migdałów w słupkach (można je podprażyć na suchej patelni będą bardziej aromatyczne)
- 15 g płatków drożdzowych, (najlepiej bez słodu jęczmiennego)
- 1/3 łyżeczki kurkumy
- 1/3 łyżeczki chili
- sól do smaku
-
6
1min
Czas całkowity 1minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
Wszystkie składniki włożyć do naczynia miksującego, mielić 10sek/obr. 8,5. Na koniec dodać sól do smaku.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Gotowy parmezan przełożyć do słoika, można przechowywać w lodówce.
Idealny do dań z makaronu, ryżu, zup, wszelkiego rodzaju sałatek.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzRewelacja !!!...
Rewelacja !!!
wielkie dzięki,
Ela
ten przepis jest po prostu
ten przepis jest po prostu genialny
gratuluję !
wiesia w