Tu jesteś:
4
Składniki
Składniki
- 300 gramy napój owsiany/migdałowy/ryżowy/z nerkowca lub wody
- 10 gramy miodu lub syropu klonowego
- 50 gramy płatków owsianych (NIE BŁYSKAWICZNYCH!)
- 30 gramy odżywki białkowej, dosypać bezpośrednio po ugotowaniu dokłądnie wymieszać
-
6
20min
Czas całkowity 20minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- [color=#ffffff; font-family: 'Segoe UI Historic', 'Segoe UI', Helvetica, Arial, sans-serif; font-size: 15px; white-space-collapse: preserve; background-color: #0084ff]Do naczynia miksującego wlać mleko, syrop klonowy, dodać płatki owsiane, przemieszać kopystką, [/color]
- podgrzewać 12 min/90°C/
"Miksowanie" obr. 1.
- Przełożyć do miski, miske z owsianka postawić na pokrywie naczynia miksującego, włączyć wagę, dodać odżywkę białkową, dokładnie wymieszać kopystką.
- Udekorować owocami jagodowymi i bananem. Owsiankę z chia podawać bezpośrednio po przygotowaniu jako śniadanie (w wersji bez białka jako kolację).
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz