3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Musztarda ziołowa


Wydrukuj:
4

Składniki

2 słoik/słoiki/słoików

MUSZTARDA ZIOŁOWA

  • 2 łyzki miodu płynnego
  • 1 łyżka rozmarynu
  • 80-100g oleju słonecznikowego
  • 5 łyżek stołowych octu winnego, (ok.60-70g)
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • 1 łyżka białego pieprzu
  • 200g wody
  • 75g gorczycy żółtej, -ziarno
  • 6
    15min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

    MUSZTARDY
  1. 1.Gorczycę zmielić 30 s. / obr.10,

    2.Dodać kurkumę, ocet i wodę, wymieszać 10 s. / obr.2 Zostawić na 15 minut

    3.Dodać pieprz, sól i miód i ucierać 10 min. / 50*C / obr. 5-6

    4.Ostudzić, założyć motylek i ciągle mieszając na obr.3 dodawać przez otwór w pokrywie olej.

    5.Przełożyć do małych słoików, do każdego można dodać gałązkę rozmarynu

     

    Musztarda nadaje się do spożycia po tygodniu (musi się "przegryźć")

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  •  A  jak długo  trzymac ją w

    Zgłoszony przez emisob na marca 2, 2014 at 22:35.

     A  jak długo  trzymac ją w lodówce?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze