3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Musztarda ziołowa


Wydrukuj:
4

Składniki

2 słoik/słoiki/słoików

MUSZTARDA ZIOŁOWA

  • 2 łyzki miodu płynnego
  • 1 łyżka rozmarynu
  • 80-100g oleju słonecznikowego
  • 5 łyżek stołowych octu winnego, (ok.60-70g)
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • 1 łyżka białego pieprzu
  • 200g wody
  • 75g gorczycy żółtej, -ziarno
  • 6
    15min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
5

Przygotowanie

    MUSZTARDY
  1. 1.Gorczycę zmielić 30 s. / obr.10,

    2.Dodać kurkumę, ocet i wodę, wymieszać 10 s. / obr.2 Zostawić na 15 minut

    3.Dodać pieprz, sól i miód i ucierać 10 min. / 50*C / obr. 5-6

    4.Ostudzić, założyć motylek i ciągle mieszając na obr.3 dodawać przez otwór w pokrywie olej.

    5.Przełożyć do małych słoików, do każdego można dodać gałązkę rozmarynu

     

    Musztarda nadaje się do spożycia po tygodniu (musi się "przegryźć")

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  •  A  jak długo  trzymac ją w

    Zgłoszony przez emisob na marca 2, 2014 at 22:35.

     A  jak długo  trzymac ją w lodówce?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze