3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

MUSZTARDA EKO


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

MUSZTARDA

  • 150 g przegotowanej zimnej wody
  • 60 g octu jabłkowego 5% bez konserwantów
  • 2 płaskie łyżki cukru ksylitolu
  • 30 g ziaren czarnej gorczycy
  • 200 g ziaren białej gorczycy
  • 1 łyżeczka soli kamiennej lub himalajskiej
  • 6
    15min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. 1. do naczynia miksującego wsypać gorczycę,                           zemleć 30 s/ obr. 10

    2. dodać resztę składników, wymieszać 30 s/ obr. 4

    3. przełożyć do 2 małych słoiczków i wstawić do lodówki

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie trzeba namaczać gorczycy?

    Zgłoszony przez ao12 na czerwca 10, 2021 at 10:29.

    Nie trzeba namaczać gorczycy?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Nie myślałam nigdy o

    Zgłoszony przez JOANNA MORAWSKA KOSZALIN na marca 29, 2016 at 17:44.

    Nie myślałam nigdy o pasteryzacji, ale to by oznaczało utratę cennych składników. W sumie ocet i cukier powinien utrzymać w świerzości musztardę. 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Czy można taką musztardę

    Zgłoszony przez kocia_melodia na lipca 7, 2015 at 10:23.

    Czy można taką musztardę jakoś zakonserwować aby nie trzeba było jej przechowywać w lodówce tylko w piwnicy? Chciałabym zrobic zapas do słoiczków na zimę. Czy pasteryzacja wchodzi w grę?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • LEPIEJ ŻEBY POSTAŁA W LODÓWCE

    Zgłoszony przez JOANNA MORAWSKA KOSZALIN na lutego 10, 2015 at 14:08.

    LEPIEJ ŻEBY POSTAŁA W LODÓWCE 1-2 DNI

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • W SUMIE TO NAJLEPSZA JEST JAK

    Zgłoszony przez JOANNA MORAWSKA KOSZALIN na lutego 10, 2015 at 14:07.

    W SUMIE TO NAJLEPSZA JEST JAK POSTOI W LODÓWCE 1- 2 DNI.  tmrc_emoticons.)

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Gotowa do spożycia od razu?

    Zgłoszony przez mikulina na lutego 4, 2015 at 14:01.

    Gotowa do spożycia od razu? Po schłodzeniu?

    Mańka - najpiękniejsza z całej wsi Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze