Tu jesteś:
4
Składniki
- 500 g ugotowanych ziemniaków
- 150 g jogurtu naturalnego, /kefiru
- 300 g mąki pszennej
- 1 łyżka kaszy manny
-
6
-
7Czas całkowity
-
8Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
9
5
Przygotowanie
-
Umieścić wszystkie składniki w naczyniu, zmiksować przy użyciu kopystki ok 10-15 sek/obr.4.
W zależności od konsystencji dodać mąkę (wszystko zależy od gatunku ziemniaków). Uformować placki (ciasto nie może się lać ani mocno kleić), oprószyć mąką, smażyć na teflonowej patelni bez tłuszczu lub piec na blasze pieca węglowego (jak podpłomyki).
Podawać z masłem czosnkowym lub kwaśną śmietaną.
(tradycyjne danie góralskie)
10
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzGrażynko, daj znać jak poszło
Grażynko, daj znać jak poszło
Zgadzam sie, do
Zgadzam sie, do wypròbowania

Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Dziękuję Niusiu wypróbuję.
Nie próbowałam, ale na logikę
Nie próbowałam, ale na logikę biorąc chyba można
Nusia czy moskole można upiec