3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Mieszanka ziół do warzyw na parze


Wydrukuj:
4

Składniki

mieszankę ziół

  • 5 g suszonej bazylii
  • 5 g suszonego kopru
  • 5 g suszonego tymianku
  • 5 g suszonego oregano
  • 15 g suszonego cząbru
5

Przygotowanie

    mieszanki
  1. wszystkie dobrze wysuszone zioła włożyć do naczynia i w zależności od tego jak chcemy mieć je rozdrobnione, mielimy 5-20s./obr.5-8
10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • ja w taki sam sposub robie

    Zgłoszony przez bronia 109 na października 10, 2012 at 20:07.

    ja w taki sam sposub robie wegete swoja już d roku a bede musiała zrobiś tez takie zioła

     

     

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Elu, jesteś optymistką! Czy

    Zgłoszony przez gabi49 na kwietnia 15, 2012 at 21:47.

    Elu, jesteś optymistką! Czy sądzisz , że na emeryturze będziesz miala więcej wolnego czasu? Ja coś o tym wiem.


    A za twoje rady zawsze będe wdzięczna. Love

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Gabi ja bardzo lubię

    Zgłoszony przez ElaK na kwietnia 15, 2012 at 17:07.

    Gabi ja bardzo lubię eksperymentować  tmrc_emoticons.) Każda praca twórcza mnie uskrzydla, nie tylko ta w kuchni... Ale ostatnio na inną twórczość nie mam czasu, odkładam ją do emerytury  tmrc_emoticons.D

    A te proporcje powstały, gdy już mam TM, bo mogę w nim odważać. Dawniej brałam tak na objętość a suszone zioła rozcierałam w dłoniach... To już dawne czasy, teraz mogę wszystko szybciutko i precyzyjnie zrobić w TM.

    Pozdrawiam i zawsze służę radą  tmrc_emoticons.)

    Ela

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Elu, jesteś niesamowita! 

    Zgłoszony przez gabi49 na kwietnia 15, 2012 at 17:01.

    Elu, jesteś niesamowita!  Skąd takie  proporcje? Na tym naprawdę trzeba się znać.


    Ja korzystam cały  czas z Twoich rad  dotyczących pieczenia bułeczek, czyli ich nawilżania w trakcie wyrastania. Sprawdzają się wspaniale! Bułeczki są SUPER!tmrc_emoticons.)

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super ja część ziół hoduje u

    Zgłoszony przez magi1 na kwietnia 15, 2012 at 09:02.

    Super tmrc_emoticons.) ja część ziół hoduje u mnie na balkonie a resztę kupuje też bez dodatków chemii tmrc_emoticons.-) zioła dodaje do wszystkiego, jestem od nich uzależniona, wszystko lepiej samkuje i lepiej się trawi jedzenie  tmrc_emoticons.)

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

    Dziękuję tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Tej przyprawy objętościowo

    Zgłoszony przez ElaK na kwietnia 14, 2012 at 23:31.

    Tej przyprawy objętościowo wychodzi całkiem dużo. Ja przechowuję ją w ciemnym, suchym miejscu zamkniętą szczelnie w słoiku i małe ilości przesypuję do małego słoiczka.

    Część ziół mam u siebie w ogródku a resztę dokupuję na targu, na stoisku z przyprawami zwracając uwagę, czy nie dokładany jest do nich glutaminian.

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze