Składniki
0 porcja/porcje/porcji
MASŁO ORZECHOWE
- szczypta soli himalajskiej lub kamiennej
- 20 g rozpuszczonego oleju kokosowego
- 300 g orzechów nerkowca (uprażonych na suchej patelni)
-
6
5min
Czas całkowityPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9Przyjęcie Bufet Wakacje Urodziny Urodziny dziecka Piknik Grill Prezent Dzieci w kuchni Gotowanie na co dzień Przystawka Starter Dodatek Deser Śniadanie Drugie śniadanie Podwieczorek Kolacja Przekąska Wegetariańska Przepis dla dzieci Bez nabiału Bez jajek Bez alkoholu Bez glutenu Bez laktozy Łatwe Naturalne Szybkie Niedrogie Dip Pasta/dżem Krem/mus
Przygotowanie
1. Do naczynia miksującego włożyć orzechy, założyć pokrywę i zamiast miarki włożyć kopystkę
2. Miksować przy pomocy kopystki 1min/obr.8
3. Dodać sól, rozpuszczony olej kokosowy i miksować ponownie przy pomocy kopystki 20s/obr.8-10
4.Można przedłużyć czas miksowania i dodać trochę więcej oleju kokosowego, wówczas otrzyma się gładkie, lekko lejące masło orzechowe.
5. Można dosłodzić ksylitolem wedle uznania
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Do masła można dodać trochę melasy z karobu i łyżeczkę cynamonu.
Do smarowania pieczywa, babeczek, tortów....
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzIle to masło można
Ile to masło można przechowywać? I czy w lodówce?
Pozdrawiam
bardzo smaczne ! dziękuję za
bardzo smaczne ! dziękuję za przepis
wiesia w