3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

MASŁO Z ORZECHÓW NERKOWCA


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

MASŁO ORZECHOWE

  • szczypta soli himalajskiej lub kamiennej
  • 20 g rozpuszczonego oleju kokosowego
  • 300 g orzechów nerkowca (uprażonych na suchej patelni)
5

Przygotowanie

  1. 1. Do naczynia miksującego włożyć orzechy, założyć pokrywę i zamiast miarki włożyć kopystkę

    2. Miksować przy pomocy kopystki 1min/obr.8

    3. Dodać sól, rozpuszczony olej kokosowy i miksować ponownie przy pomocy kopystki 20s/obr.8-10

    4.Można przedłużyć czas miksowania i dodać trochę więcej oleju kokosowego, wówczas otrzyma się gładkie, lekko lejące masło orzechowe.

    5. Można dosłodzić ksylitolem wedle uznania

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Do masła można dodać trochę melasy z karobu i łyżeczkę cynamonu.

Do smarowania pieczywa, babeczek, tortów....


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Ile to masło można

    Zgłoszony przez Masełko na sierpnia 22, 2016 at 16:40.

    Ile to masło można przechowywać? I czy w lodówce?

    Pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • bardzo smaczne ! dziękuję za

    Zgłoszony przez wiesia w na stycznia 9, 2016 at 16:38.

    bardzo smaczne ! dziękuję za przepis tmrc_emoticons.)

    wiesia w 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze