3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

MASŁO Z ORZECHÓW NERKOWCA


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

MASŁO ORZECHOWE

  • szczypta soli himalajskiej lub kamiennej
  • 20 g rozpuszczonego oleju kokosowego
  • 300 g orzechów nerkowca (uprażonych na suchej patelni)
5

Przygotowanie

  1. 1. Do naczynia miksującego włożyć orzechy, założyć pokrywę i zamiast miarki włożyć kopystkę

    2. Miksować przy pomocy kopystki 1min/obr.8

    3. Dodać sól, rozpuszczony olej kokosowy i miksować ponownie przy pomocy kopystki 20s/obr.8-10

    4.Można przedłużyć czas miksowania i dodać trochę więcej oleju kokosowego, wówczas otrzyma się gładkie, lekko lejące masło orzechowe.

    5. Można dosłodzić ksylitolem wedle uznania

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
11

Porady

Do masła można dodać trochę melasy z karobu i łyżeczkę cynamonu.

Do smarowania pieczywa, babeczek, tortów....


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Ile to masło można

    Zgłoszony przez Masełko na sierpnia 22, 2016 at 16:40.

    Ile to masło można przechowywać? I czy w lodówce?

    Pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • bardzo smaczne ! dziękuję za

    Zgłoszony przez wiesia w na stycznia 9, 2016 at 16:38.

    bardzo smaczne ! dziękuję za przepis tmrc_emoticons.)

    wiesia w 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze