Tu jesteś:
4
Składniki
Masło
- 1 obrane avocado, [avocado powinno być dojrzałe i miękkie, a skórka powinna łatwo odchodzić przy obieraniu]
- 2 łyżki oliwy z oliwek, [extra virgin]
- 1,5 łyżki soku z limonki, [opcjonalnie z cytryny]
-
6
2min
Czas całkowity 2minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
1. Wszystkie składniki umieścić w naczyniu miksującym i wymieszać - ok. 30 sek. / obr. 4-6.
Trzeba sprawdzać czy masa jest w miarę gładka i dobrze wymieszana. W razie potrzeby zgarnąć kopystką z dna naczynia i ponownie wymieszać.
Masło
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Masło można wykorzystać także jako dopi lub pastę do świeżych warzyw podczas przyjęcia.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzWreszcie coś udało mi się z tego avocado!...
Wreszcie coś udało mi się z tego avocado! Wszyscy mówili że to takie proste ale nie miałam przepisu.
W smaku specyficzne, ale myślę że jako dodatek na stałe zagości na moim stole. Czytałam w innych przepisach, że warto zostawić pestkę i dodać do słoiczka czy miseczki to nie zmieni koloru!
a jak długo można przechowywać w...
a jak długo można przechowywać w lodówce?
mniami, pyszna ta pasta
mniami, pyszna ta pasta
Szukałam czegoś takiego.
Szukałam czegoś takiego. Dzięki!!!
Strasznie mi miło, że Wam
Strasznie mi miło, że Wam przepis smakuje Dziękuję za wszystkie komentarze.
Właśnie wypróbowałam ten
Właśnie wypróbowałam ten przepis. Masełko jest super. Dziękuję!
Ciekawe dzieki za przepis
Ciekawe dzieki za przepis ja robie w wersji slodkiej dla dzieci: z karobem/kakao i miodem.
Przepis można znaleźć jako : krem czekoladowy z awokado.
Pozdrawiam
Agata
Ciekawe jak to smakuje i czy
Ciekawe jak to smakuje i czy zmienia smak pieczywa w porównaniu do tradycyjnego masła.
Patrycjo dziękuje za przepis
Patrycjo dziękuje za przepis na zdrowe masełko Pozdrawiam
Ooo, nigdy nie robiłam w
Ooo, nigdy nie robiłam w wersji słodkiej Może kiedyś spróbuję Dzięki za podpowiedź!